Homag-Technológia nem csak Homag gépekhez

A Lignomat Kft. szombathelyi bemutatótermében működő Homag gépekkel és új megoldásokkal várja a faipari szakembereket.

A gyors és hatékony kommunikáció megteremtése a vállalkozás részlegei között többé már nem vízió, vagyis a gépek hálózatba kapcsolása, a feladatok összehangolása, megszervezése az irodától a gyártóegységekig, azaz az Ipar 4.0 az ajtónkon kopogtat, ennek egyes elemei már hazai vállalatoknál is működnek. Egy technológiát a legjobban a gyakorlatban lehet megismerni és megtapasztalni, ezért a Lignomat Kft. bemutatótermét úgy rendezi be, hogy a Homag új, innovatív termékei és a faipari gépek működés közben legyenek megismerhetőek és kipróbálhatóak:

  • DRILLTEQ V-200 (BHX050) CNC-felsőmaró
  • EDGETEQ S-300 (KDF440) élzáró
  • Altendorf WA80 TE formatizáló körfűrész

A függőleges CNC megmunkáló központ adagolását egy robot segítségével mutatjuk be.

MI AZ A DIGITÁLIS ASSZISZTENS?

A Homag és a Lignomat Kft. továbbra is azt vallja, hogy egy üzem hatékonyságát nem csak új, nagyobb teljesítményű gépekkel lehet növelni. A szoftverek immár óriási szereppel bírnak. A már meglévő gépsorba könnyedén integrálható szoftveres alkalmazások kiválóan illeszthetők bármilyen gyártmányú, korú, típusú géphez, melyek közül kettő működik a bemutatóteremben:

Szabászati menedzser
Segítségével a formatizáló, vagy egyéb manuális körfűrészgépek is bekapcsolhatóak a digitális termelési folyamatokba. Optimalizált szabástervek alapján szabhatunk a szoftver által megadott vágási sorrendben. A digitális asszisztens könnyen összehangolható a formatizáló fűrészgéppel, függőleges táblafelosztóval, vagy más fűrészgépekkel, gyártótól függetlenül.

Élanyagmenedzser – szoftver + rendszerező polc
Aki az élanyagmenedzsert használja, az mindig tudja, hogy a használni kívánt élanyagot hol találja és mennyi áll abból rendelkezésre. A rendszer dokumentálja az élanyagfogyást/ beraktározást, és megmutatja az adott élanyag rekeszét. Szintén a gép gyártójától függetlenül alkalmazható.

CabinetCreator, a bútorkonfigurátor
A Homag bútortervezőjével az alapformákból villámgyorsan összeállíthatók a bútorok tervei, melyhez tartalmazza a főbb gyártók szerelvényeit. Ezt követően pedig már mehet minden a gyártásba, hiszen a program elkészíti a darablistákat, a CNC-programokat. Ráadásul a használatához csak egy internetböngésző kell.

Persze mindez sokkal izgalmasabb, ha élőben látjuk...

A Lignomat bemutatóterem várható nyitási időpontja: 2020. 10. 14. A COVID-19 szabályok miatt vendégeit előzetes időpont-egyeztetés után várja, biztosítva a higiéniai feltételeket. Az aktuális információkért látogassa meg a lignomat.hu/bemutatoterem oldalt.


Kapcsolódó dokumentum:


homag-technologia-nem-csak-homag-gepekhez


Tetszett a cikk?