Csapvíz, tisztított víz és vízkőmentes otthon


A Föld felszínének több mint 70%-át víz borítja. A földi élet is vízben kezdődött, és ma is létszükségletünk, sőt erőforrásként, közlekedési folyosóként is használjuk. Korábban luxusnak minősült, de a mai otthonokban teljesen természetes és elvárt komfort a vezetékes víz megléte.

De pontosan mi is folyik a csapból? Az ivóvíz Magyarországon elsősorban felszín alatti vízből (legnagyobbrészt rétegvízből és parti szűrésű kutakból) származik. Az ország nagy részén jellemzően közepesen kemény vagy kemény az ivóvíz! Ez egészségügyi szempontból nem is jelent problémát, mivel a kemény víz a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. A túl lágy ivóvizű településeken más forrásból kell gondoskodni a megfelelő magnézium- és kalciumbevitelről szervezetünk számára, hiszen szükségünk van rá!

Akkor mégis miért is érdemes védekezni a vízkő ellen? Mert a kemény víz ugyan az emberi testben nem, de egyéb területeken számtalan problémát okoz, amikor kicsapódik, lerakódik a belőle származó ásványi anyag. Ezek hatásai jellemzően többletköltségeket jelentenek a háztartás számára, az ellene történő „küzdelem” ráadásul extra környezetterheléssel is jár.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.