Konyhák tervezése és azok a bizonyos zónák


A konyhabútorok készítése közelről szemlélve viszonylag egyszerű feladat egy szakember számára. Azonban amint távolodunk egy adott elemtől, vagy résztől, egyre több kérdés vetődik fel. A kérdések egyúttal újabbnál újabb megoldandó feladatokat generálnak. Sokéves tapasztalattal bíró szakemberek is szembesülnek olykor azzal, hogy bár a bútor kivitelezése tökéletes, minden mindennel fut, harmonizál, pontos stb., de valami hibádzik. Ez legtöbb esetben az ergonómiai hiányosságok számlájára írható. Vagyis a mi számlánkra, hogy nem vettük figyelembe az ergonómiai tényezőket.

Eme tudományág rövid és velős definíciója a következő: A munkakörnyezetnek kell illeszkedni a személyhez, nem pedig a személynek a munkakörnyezetéhez.



A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.