Alkarral működtethető ajtókilincs

Mindenkivel megesett már, hogy telerakott kézzel haladt át az egyik szobából a másikba. A zárt ajtók, mint valami realisztikus kalandjáték megoldandó feladatai állták utunkat. Ezt az amúgy végtelenül egyszerű feladatot kellett eddig különféle nyakatekert mozgáskoreográfiával abszolválnunk úgy, hogy a pirítós és a gőzölgő kávé ne sérüljön. Persze, ha az ajtó kifelé nyílik, nem is olyan nagy feladat, de ha magunk felé, akkor már kicsit komplikáltabb a helyzet.

Az alkarral történő ajtónyitás problémájának aktualitása abban rejlik, hogy a járványhelyzet miatt egy ajtókilincs már önmagában kockázatot jelent a rajta található kórokozók miatt. Korábban, amikor egy nyilvános illemhely ajtaját kellett kinyitnom és nem volt nálam papírzsebkendő (mára gumikesztyű is van a zsebemben), ahhoz a részéhez nyúltam az ajtónak, ami első ránézésre a legőrültebb ötletnek tűnik. A felső sarkot céloztam meg a kilincs felett és úgy nyitottam ki az ajtót (vagy vártam, amíg valaki kijött). Szerencsére idehaza nem divat középületbe, síkba csukódó ajtókat beépíteni, mert ott ez a módszer nem működhetne. Ezen sarkok sárgás elszíneződéséből már sejthető, hogy mások is alkalmazzák már ezt a technikát. Ennek kivédésére az utóbbi időben inkább az olajfék karját szoktam használni, de ugye ezen a területen is van fejlődés és már nem minden behúzó karos…

Nos, a lifehackelésnek vége ezen a területen, mivel a Häfele új, utólag felszerelhető, nyitást és zárást is alkarral vagy könyökkel lehetővé tevő kiegészítője a leírt praktikákat feleslegessé teszi. Ha pár éve valaki egy ilyen termékkel állt volna elő, aligha lett volna piacképes, legfeljebb néhány higiéniára sokat adó felhasználónál. Azonban mára a higiénia felértékelődött, és ezzel az eszközzel valóban aktívan óvhatjuk a magunk és mások egészségét.

A felszerelése is egyszerű. Két csavarral kell a klipszet összefogatni anélkül, hogy a kilincsben maradandó kárt okoznánk. 18-25 milliméter átmérőjű kilincsre szerelhetjük fel a kiegészítőt.

A termék cikkszáma: 909.59.400.

Forrás:
haefele.de
jafholz.hu
 


Tetszett a cikk?