Amikor a biztonság a tét, a szűrőcsere ideje kritikus tényező

A légzésvédő fél- és egészálarcok sok munkavégzést tesznek biztonságossá. Használatuk egyszerű és bár elsőre kicsit kényelmetlenek, hamar megszokhatók és megfelelő biztonságot nyújtanak viselőjének.

De felmerül a kérdés, hogy mikor válik szükségessé a szűrők cseréje. Főleg abban az esetben, ha az egyéni védőfelszerelést nem napi szinten alkalmazzuk. A szűrők rendszeres cseréjét eddig egy ütemterv alapján kellett megtennünk, de ez kicsit bizonytalanságot is okozott a felhasználóknál, különösen a nem rendszeres alkalmazás esetében.

Az innovatív A1 szűrők egyedi 3M ESLI, azélettartam végét jelző indikátorral rendelkeznek, így segítenek a felhasználónak a szűrő csereidejének meghatározásában. A 6051i és 6055i felhasználói útmutatóinak segítségével meghatározhatja, hogy ezek a szűrők alkalmasak-e az ön munkakörnyezetéhez. A 3M™ élettartam végét jelző indikátor még biztonságosabbá teszi a szűrők cseréjét és bizonyos esetekben kiegészítheti a meglévő gyakorlatot is.

  • Alkalmas a 3M™ 6000-es és 3M™ 7000-es sorozatú fél- és teljesálarcokkal való használathoz.

Az A1-es szerves gáz- és szerves gőzszűrők minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a normál 3M gáz- és gőzszűrőkben megtalálhatók, sőt, 3M™ élettartam végét jelző indikátor is van bennük.

​​​​​​​

Működése

Az ESLI a szűrő belsejében található, az aktívszén réteg mellett. Ahogy a szerves gőzök áthaladnak a szűrőn, az ESLI is megköti őket. Az átlátszó szűrőfal lehetővé teszi, hogy a felhasználók figyelemmel kísérjék a jelzőcsík állapotát. A felhasználók a szűrő jelzőcsíkján bizonyos gőzkoncentrációknál szabad szemmel is észlelhetik a változást.

A 3M élettartam-indikátor a már meglévő csere ütemterv kiegészítésére használható. A szűrő cseréjét ütemezheti az előzetes ütemterv szerint, vagy amikor az élettartam indikátor jelzi, amelyik előbb bekövetkezik. Néhány esetben az indikátort használhatja, mint elsődleges módszert a szűrőcsere meghatározására, kiváltva ezzel a jelenlegi ütemtervet.

Forrás: 
3mmagyarorszag.hu


Tetszett a cikk?