Áram. Mindig. Mindenütt.

Képzelje el, hogy beépítési helyszínre indul, és magával vihet egy teljes munkanapra elegendő áramot a strapabíró és így egy külső helyszínen is használható, legújabb generációs Systainer formátumban, aminek köszönhetően gond nélkül dolgozhat, még akkor is, ha nincs a helyszínen vagy a közelben áramforrás. Nem fikció, ez már a valóság az új Festool SYS-PowerStation egységgel. 1500 wattóra, 3680 wattos tartós és akár 11 000 wattos csúcsteljesítménnyel a hordozható energiatároló képes tartósan stabil, 230 voltos hálózati feszültséget biztosítani. Konkrét példa: a Kapex KS 60 gérvágó elszívó mobillal 560 gérvágást képes elkészíteni egy parkettázás során. A szintén hálózatról működő Planex hosszúszárú falcsiszolóval és a csatlakoztatott mobil elszívóval kereken 200 négyzetméteres felület lecsiszolása lehetséges.

Munkavégzés akkor, ott és azzal a hálózati géppel, amelyikkel akarja. A SYS-PowerStation véget vet a nehézkes kábelhúzásnak és konnektorkeresésnek, és biztosítja, hogy mindig legyen áram, akár útközben is. Az eredmény: a hálózatról működő elektromos kéziszerszámok rugalmasabban és helytől függetlenül használhatóak. Az új SYS-PowerStation ráadásul kompakt és mobil, akár 1500 wattóra áramot tárol. Ez 20 akkumulátor energiatartalékának felel meg. Ezzel egy teljes munkanapra elegendő energiát biztosít elektromos hálózat nélkül, és a felhasználót teljes mértékben függetlenné teszi a klasszikus energiaforrásoktól, mint amilyen a konnektor, az építkezési áramelosztók vagy a generátorok. Az utóbbiakkal ellentétben az új SYS-PowerStation kibocsátásmentes működésével is kitűnik. Vagyis a munka során nem keletkeznek zajok és az egészségre, illetve a környezetre ártalmas kipufogógázok. Ennek köszönhetően a SYS-PowerStation beltérben is gond nélkül használható. „A SYS-PowerStation minden hálózati készülékből akkus készüléket varázsol. Még az olyan nagy energiaigényű gépek, mint a nagy ácsfűrészek is megbízhatóan és mobil módon működtethetők a SYS-PowerStation egységgel.” – mondta Volker Kaupp termékmenedzser. Ehhez jön még a viszonylag kis súly: 16 kilogrammos súlyával a SYS-PowerStation épp csak 50–70 százalékát nyomja a hasonló energiatároló egységek súlyának.


A SYS-PowerStation tartósan 3680 W és rövid ideig akár 11 000 W teljesítményével elegendő energiát szolgáltat minden vezetékes szerszám számára – legyen szó akár mobil elszívókról, nagy méretű fűrészekről vagy fúrókalapácsokról.

A hordozható energiatároló egység rendkívül kompakt Systainer3 formátumban kerül forgalomba, és a nagy igénybevételt jelentő, építkezési használathoz ráadásul fröccsenő víz ellen is védett (IP44).

Az új SYS-PowerStation kompakt és mobil, akár 1500 wattóra áramot tárol. Ez 20 akkumulátor energiatartalékának felel meg.

AKKORA TELJESÍTMÉNY, MINTHA HÁLÓZATRÓL MENNE

A SYS-PowerStation tartósan 3680 W és rövid ideig akár 11 000 W teljesítményével elegendő energiát szolgáltat minden vezetékes gép számára – legyen szó akár mobil elszívókról, nagy méretű fűrészekről vagy fúrókalapácsokról. A nagy teljesítőképesség és nagy energiamennyiség, illetve a kompakt méret és a viszonylag kis súly világviszonylatban is egyedülálló. A SYS-PowerStation nemcsak minden vezetékes Festool elektromos kéziszerszámmal kompatibilis, de más gyártók összes hálózatról működő gépével is. Mindezt teljesítményveszteségek nélkül, pontosan úgy, ahogy a normál 230 V-os csatlakozóaljzat. Az akkumulátor teljes feltöltéséhez 3,5 óra szükséges. A folyamat során az intelligens töltésvezérlés a töltési stratégiát mindig az aktuális cellahőmérsékletnek megfelelően választja ki. Ez garantálja a minimális töltési időket és egyben az akkumulátor celláit is kíméli. A SYS-PowerStation kezelési koncepcióját nagyon tudatosan alakították lehetőleg egyszerűre és átláthatóra. A mobil konnektor intuitív módon a praktikus Systainer3 ház elülső oldalán kapott helyet. Az aktuális töltöttségi szint bármikor egyszerűen leolvasható az elülső oldalba beépített LED-es töltöttségjelzőről. Ráadásul a Systainer belsejében is van egy további be- és kikapcsoló, mellyel megakadályozható a véletlen bekapcsolás a szállítás során. Hasonlóképpen az elülső oldalon található, és így bármikor hozzáférhető az USB-C csatlakozó, melynek segítségével további hordozható eszközök, például táblagépek vagy okostelefonok is gond nélkül feltölthetők.


A SYS-PowerStation egységgel a Kapex KS 60 élvágó csatlakoztatott mobil elszívóval 560 élvágást képes elkészíteni egy parkettázás során.

TERVEZHETŐSÉG AZ ÉPÍTKEZÉS HELYSZÍNÉN IS

Az új SYS-PowerStation egységgel egyszer s mindenkorra vége a kellemetlen meglepetéseknek, illetve félbemaradt munkáknak: minden építési területen történő alkalmazás biztonsággal tervezhető. Az áramkeresés problémája a múlté. Épp így nincs szükség a kábelek cipelésére, a túlterhelt építkezési áramelosztókra, nincs több probléma a lekapcsoló biztosítékokkal.

NULLA KIBOCSÁTÁS – MAXIMÁLIS ENERGIA

Az építkezéseken gyakran rossz a levegő: a CO2, a nitrogén-oxidok és a finomporok ártalmasak az emberre és a környezetre. Az elsődleges szennyezőforrások közé tartoznak a belső égésű motorok által hajtott szerszámok és gépek, például dízelgenerátorok. Az új és mobil SYS-PowerStation jelentősen hozzájárul a helyi szinten kibocsátásmentes építkezésekhez. 1500 wattórás teljesítményével elég energiát biztosít minden hálózati szerszámnak az építkezésen, ráadásul helyi szinten teljesen kibocsátásmentesen. A környezet és az egészség védelme érdekében.


Az aktuális töltöttségi szint bármikor egyszerűen leolvasható az elülső oldalba beépített LED-es töltöttségjelzőről.

A SYS-PowerStation tartósan 3680 W és rövid ideig akár 11 000 W teljesítményével elegendő teljesítményt szolgáltat minden vezetékes szerszám számára.

TELJES ELEKTROMOS TÖLTÉS – TELJES KÖRŰ SZERVIZSZOLGÁLTATÁS

Természetesen a SYS-PowerStation egységekre is vonatkozik a Festool-szerviz teljes körű biztosítása. Teljes körű, ingyenes javítással együtt, amely gyors, alapos és az első három évben teljesen díjmentes. A minden részletre kiterjedő garanciális feltételek az értékesítés kezdetétől megtalálhatók a www. festool.hu weboldalon.


Műszaki adatok SYS-PowerStation

Az új SYS-PowerStation 2021 júniusától kapható – további információk a következő weboldalon találhatók: www.festool.hu/powerstation

 

Illusztráció: Festool GmbH


Kapcsolódó dokumentum:


aram-mindig-mindenutt


Tetszett a cikk?