Kreg fúrósablon polctartóhoz 32 milliméteres osztással

A pontos polcfuratok elkészítése sem egyszerű feladat. A mára ipari szabvánnyá vált misztikus szám a 32. Esetünkben ez azt jelenti, hogy a kis kék alaptesten fél tucat edzett acélból készült furatvezetőt találunk. A sablon jól átgondolt, mégis végtelenül egyszerűen alkalmazható. A készlet tartalmazza magát a sablont, egy átszerelhető ütközővel. Így kétféle távolságra is készíthetünk furatsorozatot (25 és 50 milliméter). Egy jelölőcsapot is találunk, amivel további 5–5 furat készíthető az előzőektől azonos távolságban. Kapunk továbbá egy fúrószárat és egy mélységütközőt, imbuszkulccsal. Végezetül egy kis műanyag összekötő lemezt is fellelhetünk a csomagban, ha esetleg több sablont szeretnénk egymáshoz sorolni.

A sablonban kis tárolórekeszek is helyet kaptak az eszközök rendszerezésére. A furatok elkészítése egyszerű. Rögzítsük a sablont a megfelelő helyen és a központfúró mélységütközőjének beállítása után. Nagy fordulattal, de egyenletes előtolással készítsük el a furatot. A fúrót forgás közben emeljük ki a sablonból. Főleg tömörfa alkatrészek megmunkálására ajánljuk, de laminált forgácslap esetében is tökéletesen működik. Sajnos a sablon a 37 milliméteres bázistávolságot nem ismeri, azonban egy kis gyalult lécet (13 mm) az alkatrész és az ütköző közé helyezve, pánttalpak furatait is elkészíthetjük.

Mivel kompakt, továbbá rendszerezetten tárolhatók az alkatrészek, kitelepülésnél is remekül alkalmazhatóak, akár utólagos megmunkálásnál is. Hasznos jószág, kis ügyességgel fogantyúkat is tudunk vele felfúrni.

A termékeket a Kentech Kft. bocsátotta a rendelkezésünkre.


Kapcsolódó dokumentum:


hirforgacsok


Tetszett a cikk?