Munkalapok illesztése FK 650-es marósablon használatával


Szakmai fórumokon visszatérő, vitákra okot adó problémakör a postforming munkalapok illesztése. Az egyszerű, kényelmes és biztonságos alumínium fordítóprofilok gyors, ám esztétikailag kifogásolható megoldások. A legszebben kivitelezett és jól tervezett konyhát is csúffá tehetik. Főleg, ha színben is nagy az eltérés. Természetesen vannak esetek, amikor nem tudunk más, korszerűbb megoldással dolgozni. Ennek több oka lehet. Az ügyfél pénzügyi helyzetétől a szakember technológiai felkészültségéig széles lehet a paletta. Sok lapszabászat vagy szakosodott vállalkozás foglalkozik munkalapok megmunkálásával, de vannak olyan helyzetek, amikor ezeket nem tudjuk igénybe venni. Ilyenkor jól jöhet egy munkalap-összemaró sablon. Többféle konstrukció van a piacon, mi most az egyik leggyakrabban vásárolt FK 650-es eszközt próbáltuk ki, melyet a Kentech Kft. bocsátott a rendelkezésünkre.

MI VAN A CSOMAGBAN?

A sablonkészlet kemény hullámpapírban érkezett. A külső csomagolásban, egy kis fiókban találjuk a sablont, a három acél- és az egy műanyag ütközőt, valamint a többnyelvű használati útmutatót. A leírás maga értelmezhető ugyan, de nem szakember készítette, ezért némely mondat szakmai értelmezéséhez kell némi fantázia. Az ábrák segítsége vitathatatlan, de lehetnének nagyobbak és a pozíciójuk is illeszkedhetne jobban a szövegkörnyezethez. A sablon anyaga kemény, erős műanyag. Az acél távtartók nehezek, viszont két-két „O” gyűrűvel biztonságosan illeszkednek a furatokba.

Mivel 4 az 1-ben sablonról beszélünk, van egyfajta ementáli feelingje az eszköznek – és első ránézésre az ember nem feltétlenül jön rá, melyik furatba mit és mikor helyezzen. Ezért végigvezetjük a marást a következő sorokban.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.