Könyvajánló: Lépcsők

Fontos, hogy a lépcső – mint az ember térbeli közlekedésének lényeges eszköze – megfeleljen a „hivatásának”, műszaki és művészeti szempontból egyaránt az emberi alkotókészség remeke legyen. Magas színvonalú műszaki és esztétikai kialakításával a lakások, épületbelsők hangulatának meghatározó motívumává váljon. A lépcső helyének megfelelő kiválasztása, szerkezetének – környezethez alkalmazkodó anyaghasználattal történő – kialakítása egy építész tudásának, alkotókészségének és a megrendelő kívánságainak, fantáziájának térbeli megtestesülését jelenti.

Ez a könyv – ami szerkesztőségünk jóvoltából ismét elérhető – nem csak a szakemberek számára készült. A már csak antikváriumban fellelhető kiadvány szakmai szempontból ma is megállja a helyét. (Újonnan már nem kapható, szerkesztőségünknek a szerző biztosítja a készletet.) A könyv sok fotóval és leginkább megvalósult lépcsők bemutatásával kíván ötleteket és tanácsokat adni az olvasónak a megfelelő lépcső kiválasztásához. Ugyanakkor szakszerű ábráival és magyarázataival nagy segítséget nyújthat a tervezéshez és a megvalósításhoz is.

A kötet tartalmából:

I. Lépcsők és elemeik 1) Lépcsők és lejtők 2) Lépcsők csoportosítása 3) A lépcsők és lépcsőházak elemei 4) Fogalmak meghatározása,
II. Lépcsők méretezése 1) Lépcsőfokok méretei 2) Lépcsőkarok méreteinek meghatározása 3) Pihenő és méretei 4) Tiszta űrszelvény 5) Korlátok, mellvédek, fogódzók méretmeghatározása
III. Lépcsők és lépcsőrendszerek
IV. Lépcsők és lépcsőházak 1) Lépcsők helyigénye 2) Lépcsők szerkesztése és kitűzése 3) Lépcsők építése
V. Lépcsők az épületen belül
VI. Lépcsőkkel szemben támasztott követelmények
VII. Belső lépcsők anyagai
VIII.Lépcsők és kiegészítőik
IX. Ajánlott megoldások
X. Külső lépcsők

Információk:

192 oldal
Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
Szukits Könyviadó, 2006

A könyv ára:
4500 Ft helyett 1900 Ft + 1300 Ft postaköltség.
Fizetés: átvételkor a futárnak.

Megrendelhető a faipar@xmeditor.hu címre írt levélben szállítási és számlázási adatai (név, cím, e-mail-cím, telefonszám) megadásával.
Adatkezelési szabályzatunkat megtalálja a faipar.hu oldalon.

Kapcsolódó dokumentum:


konyvajanlo-koszo-jozsef-lepcsok


Tetszett a cikk?