LIGNO NOVUM 2016

AKI KIMARAD – LEMARAD

A szakmai ismeretek a globalizált világunkban a villám sebességével frissülnek, az új és még újabb megoldások szinte naponta kopogtatnak az asztalosműhelyek ajtaján. Aki nem nyit ajtót, hogy azon beáramoljon az akár másnap értéket hozó, pénzt termelő információ, aki bezárkózik a maga kis világába, az óhatatlanul lemarad, és előbb-utóbb kiszorul a piacról, vállalkozása és önmaga is csődbe juthat. A világban számtalan szakfolyóirat és szakkiállítás, konferencia nyújtja a friss és értékes ismereteket. Magyarországon a Magyar Asztalos havilap, a Woodo információs havi újság, a faipar. hu internetes oldal és a kétévente megrendezett Ligno Novum kiállítás az, amely az XMEDITOR szakkommunikációs cég szervezésében az asztalos- és faipar szolgálatában áll.

A kétévente megrendezett kiállításon, 2014-ben 50 000 látogató volt kíváncsi a Construma és az OtthonDesign kiállításokkal egy időben megnyílt expóra, amely így egy helyen kapcsolta össze az asztalos- és bútoripart az építőiparral és a lakberendezéssel. Ezek a számok, a visszajelzések és a 2016-ra bővülő kiállítói létszám azt bizonyítja, aki kimarad, az valóban lemarad!

IPARÁGAT ÁTFOGÓ TEMATIKA

A kiállítás évről évre teret ad a legújabb technológiák, a gép- és szerszámfejlesztések, valamint a faipari innovációk bemutatkozására, segít válaszokat adni az iparágon belül felmerülő kérdésekre. Nem könnyű ma definiálni az asztalosés faipar szerteágazó szakmarendszerét, a Ligno Novumra a szervezők, egyeztetve, véleményt kérve mégis megkísérelték úgy összeállítani a tematikát, hogy az a legszélesebb érdeklődési köröknek is megfeleljen. Az április 6-án kezdődő és 10-éig tartó Ligno Novum a Hungexpo vásárvárosban a következő célterületekre fókuszál:

  • Faipari megmunkáló gépek
  • CNC-technológiák
  • Elektromos kézi kisgépek
  • Gépi és kéziszerszámok
  • Bútorvasalatok, kellékek
  • Faipari felületkezelő berendezések, technológiák
  • Alapanyagok
  • Tervező- és gyártószoftverek
  • Vasalatrendszerek nyílászárógyártáshoz
  • Rögzítéstechnika
  • Pneumatikus működtetésű gépek, kompresszorok
  • Csiszolástechnika
  • Elsődleges faipari megmunkáló gépek
  • Minden más gép, szerszám, alapanyag, kellék, ami a bútor- és nyílászárógyártáshoz szükséges.


A SZAKMA OTT LESZ – ÉS ÖN?

„Az asztalos- és faiparból élő egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy kimaradjon ebből a seregszemléből. Biztos lehet benne mindenki, hogy a szakma legsikeresebb szereplői ott lesznek, kínálják szolgáltatásaikat, anyagaikat, gépeiket, szerszámaikat, szoftvereiket. A több tízezer látogatónak egészen biztosan felidéződik ez a gazdag kínálat, amikor beszerzésen, fejlesztésen gondolkodik. Aki elmulasztja idén a lehetőséget, hogy az ő kínálata is ott legyen Kőbányán, annak csak két év múlva lesz alkalma pótolni azt. Ám ki tudja, két év alatt mennyit változik a piac?” – mondja a Ligno Novumot már évtizedek óta szervező XMEDITOR ügyvezető igazgatója, Pintér-Péntek Imre. Majd hozzáteszi: „Egy magára valamit is adó szakmai szereplő nem engedheti meg magának azt sem, hogy ne éljen a faipari szakmai találkozókon való megjelenés lehetőségével. A Ligno Novum Magyarország kiemelt faipari fóruma, találkozóhelye, amelyen nemcsak az asztalosok, a faipari szakemberek, de maguk a gépeket, szerszámokat forgalmazó vállalkozások is speciális szakismerethez juthatnak, s találkozva a szakma kiválóságaival, gyarapíthatják ismereteiket.”

INGYENES BELÉPÉS A REGISZTRÁLÓKNAK

A kiállítás első három napja kiemelkedően gazdag lesz programokban. E napokon a Hungexpo honlapján előzetesen regisztráltak díjmentesen tekinthetik meg az összes egy időben rendezett kiállítást, vehetnek részt a tervezett szakmai programokon.

MESTERREMEKEK A FIATALOKTÓL

A kiállítás első napja a faiparban részt vevő oktatók, oktatási intézmények és oktatásszervezők egymásra találásáról, az átalakuló oktatásról szóló párbeszéd napja. Ha faipari vállalkozása van, a legjobb alkalom, hogy kapcsolatba lépjen a legmotiváltabb, legfelkészültebb tanulókkal, az őket képző szaktanárokkal, szakiskolákkal. Az XMEDITOR e napon rendezi meg a kiállítás területén az évek óta sikeres Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyének I. fordulóját. Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség e napon mutatja be a szaktanároknak a kiállítás látnivalóit. „Különleges betétkiállítást is tervezünk. A budapesti és a Nyugat-magyarországi Egyetem bázisiskoláinak mesterremek kiállítását. A szervezők valamennyi iskolának felajánlják, hogy az évek során összegyűlt mesterremekeket bemutathassák a szakmai nagyközönségnek. A szakmai szövetségek delegáltjaiból álló zsűri fogja értékelni a legszebb kollektív megjelenést. Meglepetésvendégként tervezzük a világ legjobb asztalosipari tanulójának, László Attilának a zsűribe való felkérését. Délután faipari sikertörténeteket mutatunk be.” – mesél az XMEDITOR ügyvezetője a kiállításról, melynek programját már 2015-ben elkezdték szervezni.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-februar-14-16


Tetszett a cikk?