A Magyar Mérnöki Kamara együttműködése a Soproni Egyetemmel

Megállapodást írt alá a Magyar Mérnöki Kamara és a Soproni Egyetem, melynek célja a folyamatos együttműködés és a véleményezés a felek között a képzések és a kutatások területén.

A kamara tagjainak gyakorlati tapasztalata a legjobb alap annak megítélésére, hogy merre haladjon a műszaki felsőoktatás, mely területeken érzékelhető hiány a képzettek számában vagy a képzés összetételében, esetleg színvonalában, hogyan teremthető és őrizhető meg a maradéktalan összhang a képzési kimenet és a kamarai szakmagyakorlás követelményei között.

A Soproni Egyetem és a Magyar Mérnöki Kamara közötti együttműködés hosszú múltra tekint vissza. Az egyetem elsősorban az Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozaton keresztül kapcsolódik a kamarához. A tagozati elnökség tagjaként az egyetem több oktatója is aktív részt vállal a tagozat munkájában; többek között a jogosultságok és tanúsítványok kritériumrendszerének kidolgozásában, a tanúsító testület munkájában, illetve az évenkénti továbbképzések szervezésében. Ennek a munkának köszönhetően hamarosan tovább bővül az erdőmérnökök és faipari mérnökök számára rendelkezésre álló jogosultságok listája.

Wagner Ernő elnök a megállapodás aláírása kapcsán elmondta: a Magyar Mérnöki Kamara egyik feladata, hogy a szervezet megújulása kapcsán egy a fiatalokat segítő, a környezetvédelmet szem előtt tartó és ösztönző szervezet jöjjön létre. Hozzátette: a megkötött megállapodás célja, hogy a Soproni Egyetemről kikerülő hallgatókat segítse széles körű jogosultságaik megszerzésében és azok gyakorlati alkalmazásában.

A Soproni Egyetem rektora, Prof. dr Fábián Attila kiemelte: az egyetem célja, hogy nyitottsága, rugalmassága megerősödjön és olyan megállapodásokat kössön, amely nemcsak a jelen, hanem a jövő nemzedékének is szilárd alapokat biztosít. Az egyetem rektora hangsúlyozta, fontos a tantervi reformokban, a kutatásokban a széleskörű együtt gondolkodás, amelynek fontos eleme ez az együttműködési megállapodás. Megújulnak az egyetem vállalati kapcsolatai is, amelyek kivitelezésében is fontos partner a Magyar Mérnöki Kamara, a jövőbeni tervek alapján megerősödhetnek a képzések műszaki tartalmai, azok megvalósításának gyakorlati elemei. 


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2203


Tetszett a cikk?