Hallgatótoborzás mesterfokon

Novemberben immáron kilencedik alkalommal szervezte meg a nyílt napot a kar Informatikai és Gazdasági Intézete. A látogatók olyan különleges informatikai eszközökkel találkozhattak, mint például az okos tv, a távvezérelt robotok vagy a drónok. Kipróbálhatták a 3D-ben rajzolás művészetét, és egy 3D-s nyomtató működését is testközelből tekinthették meg.

Betekintést nyerhettek az informatika világába, a gazdaságinformatikus hallgatók feladataiba, munkáiba, és megismerkedhettek a felvételi elvekkel és az egyetemi hallgatói élettel is. A felvételi előtt álló diákok feltehették kérdéseiket is a rendezvény titokszobájában. Ezután a nyílt nap a Ligneum Látogatóközpontban folytatódott, ahol a dékáni köszöntő után az egyetem, a HÖK és minden szak röviden bemutatkozott, majd a közös programok után mindenki az őt érdeklő szak speciális programjain vehetett részt. A Simonyi Károly Kar szakjai kibővültek, immár a repertoár részei a Faipari mérnöki BSc., MSc., Timber Industry Engineer BSc., MSc., Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc., MSc., Gazdaságinformatikus FOKSZ, BSc., MSc., Mechatronikai mérnök BSc., Műszaki menedzser MSc., Építőművészet, Tervezőgrafika, Formatervező művész BA, MA, illetve a Belsőépítész környezettervező-művész MA.

Emellett lehetőség van duális képzésre jelentkezni Faipari mérnöki és Mechatronikai mérnöki alapszakokon. A januári nyílt napon a rövid előadások után mindenki az őt érdeklő szakok programjain vett részt. A látogatókkal megismertették a képzések tantervét és a követelményeket, emellett a gyakorlati tapasztalatszerzés helyeit, a laborokat és a műhelyeket, valamint a tudás megszerzésének eredményét is: kutatási eredményeket, termékprototípusokat, késztermékeket, művészi alkotásokat. A faipari mérnöki képzés partnerlistáján az ERDÉRT-Tuzsér Faipari Zrt., a Vértesi Erdő Zrt., a FALCO Zrt., az ER-FA 2000 Faipari Kft., a BÍBOR-FA Bt., az IKEA Industry Magyarország Kft., a Garzon Bútor Zrt., az Árkossy Bútor Kft., a FALCOSOPRON Bútor Kft., az ERTL Faipari Kft., az ET Surface Products Kft. és a DERULA Kft. szerepel. A soproni mechatronikai képzés partnerlistáján az Autoliv Kft., a Hirschler Üvegipari Vállalkozás, az ADS-Europe, a BFSI Kft. és a Somatech Kft. szerepel.

„Infósok viadala” középiskolai verseny

A novemberi nyílt nap részeként negyedik alkalommal került megrendezésre az Infósok Viadala a két kategóriában döntőbe jutott 6–6 csapat részvételével, akik 146 induló közül kerültek ki (Magyarországról és a határon túlról is). Az izgalmas vetélkedő keretében több mint 1 000 000 Ft összértékű nyeremény talált gazdára. Mindkét kategóriában 3–3 helyezett és 1–1 különdíjas kapott jutalmat. A 10. évfolyam és az alattiak kategóriájában bajai, a 11. évfolyam és a felettieknél salgótarjáni győzelem született. A versenyzőknek nagyon tetszettek a feladatok, melyek minden évben kreatívak és nem ismétlődőek, emellett nem egyéni, hanem csapatmunkát igényelnek, ahol szükség van a csapattagok szerteágazó ismereteire. Idén a verseny előtt bemutatkozó kisfilmet kellett beküldeniük, a versenyen pedig 8 izgalmas feladattal készültek számukra a szervezők: volt például tippelős feladat informatikai témában, reklámkészítés különböző mobilapplikációkhoz, egy logikai feladat és a chat-es angol rövidítések feloldása.


Tetszett a cikk?