IT képzés, átképzés

A digitális tudás ma már alapfeltételnek számít a KKV szektor bármelyik szereplője számára, így a fapari vállalkozások, illetve cégek életében is nélkülözhetetlen tétel. Már csak ezért is érdekes a hír: Magyarország kormánya most egy ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatást hirdet meg 2020. május 11-én – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára online sajtótájékoztatóján. A program az Európai Unió által biztosított forrásból kerül megvalósításra.

Milyen képesítést nyújt a 8 hetes képzés?

1. Alapszintű informatikai ismereteket szerezhet a résztvevő, azaz

  • a felhő alapú munkavégzés és a közös csoportmunka ismérveit;
  • a Windows operációs rendszer működését;
  • hálózati alapismereteket.

2. Továbbá a programozás alapjaiba is betekintést lehet nyerni egy weboldal felépítésén keresztül, azaz az illető a HTML, CSS, Javascript alapjainak elsajátításával weboldalakat is készíthet a későbbiekben.

Kiknek szól a felhívás?

1. Azoknak, akik képezni szeretnék magunkat.

2. Ugyanakkor azoknak is szól, akik cégüket digitálisan felkészültebbé szeretnék tenni, illetve  tevékenységüket, termékeiket/szolgáltatásaikat úgy szeretnék naprakészen tudni az interneten, hogy mindezt házon belül oldják meg: saját munkatársaik képzésével, továbbképzésével, esetleg átképzésével.

A képzésre bárki jelentkezhet, aki:

  • betöltötte a 18. életévét;
  • saját számítógéppel, továbbá
  • interneteléréssel rendelkezik;
  • május 22-én 12 óráig leadja jelentkezését.

Az angol nyelvtudás előnyt jelent, de nem alapfeltétel.

A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen továbbtanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.

A 8 hetes képzésről bővebben az Újratervezés Program weboldalán, valamint a VALI – Vállalkozói Információ portálon lehet tájékozódni.

Figyelem: a jelentkezési határidő 2020. május 22.!

Kép forrása: www.lynda.com


Tetszett a cikk?