Sikeresen befejeződött a Soproni Egyetem képzéseinek népszerűsítése

Lezárult az EFOP-3.4.4-16-2017-00027 számú, „QUALITAS” – A Soproni Egyetem képzéseinek népszerűsítése, a MATEMI-program bevezetése című pályázati program.

A projekt finanszírozásához az Európai Unió és Magyarország Kormánya összesen 137 610 851 forinttal járult hozzá. A projekt megvalósításában a Soproni Egyetem mellett az IAESTE – Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete és az Országos Erdészeti Egyesület vett részt.

A projekt fő küldetése a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI, azaz a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése volt. Fontos célként fogalmazták meg a felsőoktatásba való bekerülés fokozását, a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetű fiatalok képzettségi szintjének javítását, felsőfokú végzettséghez történő jutásuk elősegítését, különösen a jelenleg általuk kevésbé preferált MTMI-szakokon.

A 2017–2020 közötti megvalósítás során az egyetem és az együttműködő partnerek munkatársai 107 rendezvényen népszerűsítették az egyetem MTMI-képzéseihez kapcsolódó szakterületeket. A bemutatókon, kirándulásokon, szakmai versenyeken és open doors napokon több mint 6900 érdeklődő vett részt. Számos intézménnyel sikerült új szakmai együttműködést kialakítanunk. Az egyetem munkatársai a projekt keretében kifejlesztették a MATEMI AR alkalmazást, amely a modern technika segítségével játékos feladatokon keresztül javítja a felhasználók MTMI-készségeit. Az alkalmazást különböző rendezvényeken csaknem 3300 felhasználó próbálhatta ki. A projekt sikeréhez a szakmai programhoz kapcsolódó képzések, információs anyagok és kisfilmek járultak hozzá.

A projekt reményeink szerint növelheti az MTMI-szakok népszerűségét a jelzett célcsoportban.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?