Soproni Egyetem: kiemelkedő növekedés a felvettek számában

A Soproni Egyetemen ez volt az első teljes felvételi időszak, melyet az intézmény a modellváltás után, már alapítványi formában működve bonyolított le, és a tavalyi eredményeket jelentős mértékben túlszárnyalva, 19%-os növekedést elérve, összesen 804 hallgatót vett fel képzéseire.

„Köszönjük valamennyi hozzánk jelentkező bizalmát, gratulálunk a felvett hallgatóknak, örömmel várjuk és fogadjuk őket a Soproni Egyetem közösségébe. Tudjuk, hogy az idei felvételizőknek a pandémia miatt nem volt egyszerű dolguk a vizsgákra való felkészülésnél, ezért is biztató, hogy ilyen sokan, ráadásul a korábbi éveknél megszokottnál általában magasabb pontszámokkal választották egyetemünket.” – mondta el elöljáróban dr. Katona György, az egyetem oktatási rektorhelyettese. „Az egyetem „Természetesen Veled!” jelmondatának megfelelően nagyon bízunk abban, hogy ősszel már jelenléti oktatásban találkozhatunk a most felvett és eddigi hallgatóinkkal.

Az intézmény a mostani felvételi ciklusban különösen eredményes beiskolázási tevékenységet tudhat maga mögött, hiszen az országos átlagot jóval meghaladóan, a tavalyi évhez képest 19%-kal tudta növelni felvett hallgatóinak számát. Ez a növekedés elsősorban a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar népszerűsége emelkedésének volt köszönhető, itt kiemelkedően, 55%-kal nőtt a felvett elsőévesek száma. Örömmel tapasztaltuk itt azt is, hogy a létszám bővülésén túl, számos ide jelentkező kifejezetten magas pontszámot ért el a felvételi eljárásban. A karon a legnépszerűbb alapszaknak a gazdálkodás és menedzsment szak bizonyult.

Ugyancsak rendkívül jó eredményeket ért el a Benedek Elek Pedagógiai Kar, hiszen itt a 35%-os emelkedés mellett az is elmondható, hogy továbbra is ez a kar fogadja a legtöbb hallgatót az egyetemen, most 363 elsőéves készülhet a szeptemberi évnyitóra és tanulmányai megkezdésére. Továbbra is a legnépszerűbb szak az óvodapedagógia, a gyógypedagógia levelező szak Sopronban és Tatán, 65 fővel indul, a neveléstudomány levelező mesterszak 29 fővel a legnagyobb mesterszakképzéseink közül, és az intézményben először indul a kommunikáció és média alapszak a nappali mellett levelező tagozaton is. Az Erdőmérnöki Karon 127 elsőéves hallgatót fogad majd egyetemi polgárrá a kar dékánja. Itt elmondható, hogy idén kifejezetten magas átlagpontszámmal érkeznek az erdőmérnöki képzés résztvevői. A Simonyi Károly kar a tavalyi eredményeket megismételve fogadja a faipari, a műszaki és a kreatívipari tudományok iránt érdeklődő hallgatókat. Idén is nagy érdeklődés kísérte a tervezőgrafika szakot, emellett a faipari mérnök és az építőművészet alapszak továbbra is meghatározó a kar képzési struktúrájában.” – értékelte az idei felvételi eredményeket dr. Katona György.

A Soproni Egyetemnek zöldegyetemként fontos vállalása, hogy valamennyi új hallgatója tiszteletére egy fát ültet novemberben, így a mostani állás szerint 804 facsemetét ültetünk el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. partnerségével. Ez a szám a pótfelvételi eljárásban felvett hallgatókkal még növekedni fog.

Az egyetem idén is számos képzést hirdet meg a pótfelvételi eljárás keretében, ahol nemcsak költségtérítéses, hanem állami támogatással is megkezdhetők a tanulmányok. Érdemes ezekről tájékozódni az egyetem weboldalán, a pótfelvételi jelentkezési időszaka július 29-én kezdődik, és hagyományosan a felvi. hu honlapon keresztül lehet pályázni a Soproni Egyetem képzéseire.

PÓTFELVÉTELI A SOPRONI EGYETEMEN

2021 Az egyetem idén is számos képzést hirdet meg a pótfelvételi eljárás kertében, ahol nem csak költségtérítéses, hanem állami támogatással is megkezdhetők a tanulmányok. Érdemes ezekről tájékozódni az egyetem weboldalán, a pótfelvételi jelentkezési időszaka július 29-én kezdődött és augusztus 8-ig tartott, és hagyományosan a felvi.hu honlapon keresztül lehetett pályázni a Soproni Egyetem képzéseire.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar jogutódja) felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett képzései:

Alapképzések:

  • Faipari mérnöki BSc (nappali és levelező) – Államilag finanszírozott formában is!
  • Gazdaságinformatikus BSc (nappali) – Államilag finanszírozott formában is!
  • Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc (nappali) – Államilag finanszírozott formában is!

Mesterképzések:

  • Építész MSc (nappali)
  • Műszaki menedzser MSc (levelező)

Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-202108


Tetszett a cikk?