OGA Wood

Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014–2020; B LIGHT KONSTRUKCIÓ keretében megvalósuló ’ROBINIA – Fehér akác (Robinia pseudoacacia) fából készült, kültéri használatra szánt, kiváló minőségű fatáblák közös fejlesztése’ című projekt.

MÁRKANÉV: „OGA Wood, Outdoor Glued Acacia Wood“

SZLOGEN: „OGA Wood for outdoor” Új termék, innováció az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014–2020; B LIGHT KONSTRUKCIÓ keretében megvalósuló ’ROBINIA – Fehér akác (Robinia pseudoacacia) fából készült, kültéri használatra szánt, kiváló minőségű fatáblák közös fejlesztése’ című projektben.

RAGASZTOTT KÜLTÉRI AKÁCFA

Nem a trópusi esőerdők kitermeléséből, hanem tartamos, ellenőrzött közép-európai erdőgazdálkodásból származó alapanyag. Kültéri használatban tartóssága legalább olyan jó, mint bármelyik trópusi keményfáé. A ragasztás nélküli akácfa egyetlen negatív tulajdonsága, hogy szárítás és gyalulás után is hajlamos – különösen időjárásnak kitett körülmények között – görbülésre, alakváltozásra. Ez korlátozza alkalmazhatóságát a kültéribútor-gyártásban, a faépítészetben és minden olyan területen, ahol esztétikai követelmény a nagyobb elemméret és az alaktartósság. Ezeket a korlátokat megszüntettük új termékünk, az OGA Wood kifejlesztésével. A fa rostjainak átvágásával, a rövid és kis keresztmetszetű gyalult elemek hosszirányú és keresztirányú ragasztásával feszültségmentes, alaktartó akáctáblát, oszlopot állítunk elő, az akác eredeti ellenálló tulajdonságait megtartva. A termék fejlesztése során több gyártó trópusi keményfákra és akácra kifejlesztett víz- és főzésálló ragasztóit teszteltük, és termékünkben a legerősebb ragasztási szilárdságot adó ragasztót alkalmazzuk. Az OGA Woodnál követelmény: „fa szálirányban hasítható, de a ragasztás nem.”

Gyártási tábla méretek: 2500x1200x34/36 mm; 2500x1200x18/20 mm.

Kidolgozás: vastagság kalibrált, lapfelület kontaktcsiszolt, az élek párhuzamosan és merőlegesen formatizáló körfűrészen vágottak. Egyedi igények szerint vállaljuk a gyártási méretektől eltérő hosszúságú, szélességű és vastagságú elemek gyártását is. Felületkezeléshez tudunk ajánlani – általunk kipróbált – transzparens és színezett kültéri faolajokat.

Ajánljuk az OGA Woodot: Kültéribútor-gyártóknak, építészeknek, játszóeszközgyártóknak, tájépítészeknek és minden olyan felhasználónak, ahol a keménységen és időjárás-állóságon kívül fontos követelmény az alaktartósság is.

További információk és termék- fotók a www.ogawood.com vagy a www.schifferkft.com honlapokon találhatók.


Kapcsolódó dokumentum:


oga-wood


Tetszett a cikk?