Barcelónában a WOODIGITAL projekt utolsó partnertalálkozója

A WOODIGITAL project utolsó személyes partnertalálkozójára 2022. szeptember 8–9-én került sor a CENFIM által üzemeltetett, Barcelona szívében elhelyezkedő WEcontractBCN bemutatóteremben.

A találkozón egy sor, a projekt szempontjából nagy jelentőségű kérdés került napirendre. Az első lényeges pont a Woodworker 4.0 tananyag tantervének végleges jóváhagyása és közzétételének megszavazása volt. A tanterv a partnerek és az általuk bevont szakértők közös munkájának eredménye, amely a fa- és bútoripari ágazatban elhelyezkedni kívánó fiatalok kiemelt képzési szükségleteinek meghatározására irányult az Ipar 4.0 területén.

A partnerek továbbá megállapodtak újabb változtatások és fejlesztések a WOODIGITAL – bevezetés a fa- és bútoripari ágazat területén az ipar 4.0-ba elnevezésű tanfolyamba való integrálásában is, miután azt több mint 160 tanuló tesztelte, több mint 200 tanfolyam/tanegység áttekintésével. A tesztelők a teljesítést igazoló tanúsítványt is kaptak.

A partnerek azt is megvitatták, hogy a projekt fő eredményeit (a Woodworker 4.0 tantervet, az Ipar 4.0-ba öt nyelven bevezető tanfolyamot, valamint a kézikönyvet, mely a projekt kutatását és tartalmait, valamint azok összefüggéseit és alkalmazását tartalmazza) hogyan fogják bemutatni és megosztani a célközönséggel a projekt szeptember végi befejezése előtt, az öt partnerországban (Franciaország, Írország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország) megrendezendő multiplikátor rendezvényeken.

A találkozón a projekt adminisztratív és pénzügyi irányításának, minőségbiztosításának, terjesztésének és jövőbeli fenntartásának szempontjait is megvitatták. Ez utóbbi témával kapcsolatban örömmel jelentjük be, hogy a WOODIGITAL konzorcium 2022 októberében új Erasmus+ projektbe kezd, a WOODCIRCLE-be, melynek célja egy, a körforgásos gazdaság fa- és bútoripari ágazatra adaptált tanfolyamának kidolgozása, ami szinergikusan működik együtt a WOODIGITAL programmal, illetve kiegészíti azt.

Mindkét projekt nagy segítséget jelent a fa- és bútoriparban dolgozók és elhelyezkedni vágyók digitális és zöld készségeinek fejlesztésében, mely elengedhetetlen a fa- és bútoripar hatékony kettős (digitális és körforgásos) átállásához.

Találkozunk a WOODCIRCLE projektben! 


Tetszett a cikk?