A BBC is a Hello Wood karácsonyfáit dicséri

A brit közszolgálati médium művészeti szekciója a BBC Arts összeállítást készített a világ legérdekesebb karácsonyfáiról “Találkozások hét figyelemreméltó karácsonyfával” címmel. Az összeállításban szereplő 7 fa között szerepel a Hello Wood két tavalyi munkája is.


Adományfa, Budapest 2015 (fotó: Turós Balázs)

A cikk kikerült a BBC Christmas főoldalára is. Az írás az Adományfát (Charity Tree) - amelyet a Hello Wood a magyar Ökomenikus Segélyszervezettel, a Design Terminállal és a BVA-val együttműködésben épített tavaly az Erzsébet téren - első helyen közli; a fa alkotóelemeit képző farönkök Vízkereszt után rászorulókhoz kerültek tűzifának. A BBC cikke bemutatja a Hello Wood tavalyi londoni karácsonyfáját, a Let It Snow nevű 365 szánkóból épült projektet is, amelyet először 2014-ben a Müpa előtt építettek fel, majd a Creatmosphere londoni alkotóival a globális felmelegedésre figyelmeztetve hangoltak újra.


Let it Snow, London 2015 (fotó - John Sturrock)

A Hello Wood ismert arról, hogy minden évben újragondolja a karácsonyfa szerepét. Korábbi években London és Budapest mellett Manchesterben és Lenzerheide-ben is felállították az ünnepi szimbólumot. Bár a karácsonyfák különböznek, a tervezőket vezérlő gondolat minden esetben az, hogy a struktúra elemei az ünnep után is a közösséget szolgálják valamilyen formában.


Karácsonyfa, Müpa 2016 (fotó: Turós Balázs)

Az építészeti és design csoport idén újra a Müpa elé épített fát, melynek alkotóelemeit a kulturális intézmény helyszíni kommunikációra fogja használni 2017-ben.

Hello Wood csapat:
alapítók: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid
munkatársak: Bányai Csaba,  Farkas Anita, Holánszky Réka, Janota Orsi, Kiss Dániel, Lakatos Niki, Lengyel Anna, Mangliár László, Márton Szabolcs, Szilágyi Benjámin, Szőke Gergely, Végh Gyula 

Hello Wood - MÜPA karácsonyfa - 2016 from Hello Wood on Vimeo.

Hello Wood sajtóközlemény.


Tetszett a cikk?