Pályázati felhívás

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2017. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., a Nyír-Demonich Zrt. és a Planet Gép Kft. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

1) Az Ösztöndíjpályázat célja

Elősegíteni a hazai design társadalmi beágyazódását, innovációs folyamatokba, nemzetgazdaságba való integrációját. Segíteni az alkotó munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását, lehetőséget biztosítva saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított projektek létrehozására.

2) Az ösztöndíj időtartama

  • 6 hónap
  • Pályázati időszak: 2017. május - október
  • Pályázati beszámoló: 2017. október

3) Az ösztöndíj összege

Bruttó 900.000.-Ft (a kifizetés 2x háromhavi bontásban történik, banki átutalással).

Az ösztöndíjast megillető fenti díj összegéből a vonatkozó jogszabályok szerint adóelőleg kerül levonásra.

4) Pályázati kategóriák

  • önálló kezdeményezésű tervezői vagy designelméleti, -kutatási projekt;
  • önálló kezdeményezésű, gyártói együttműködéssel megvalósított feladat;
  • a pályázati felhívás 2. sz. mellékletében megadott, gyártói finanszírozással és/vagy együttműködéssel megvalósuló feladat.

További információk, pályázati feltételek, értékelési szempontok stb. az alábbi linken érhetőek el: media.wix.com/ugd/3d18c1_0f65c6b5106146ed9688102064cb8db6.pdf

forrás: Bútorszövetség


Tetszett a cikk?