Magyar Kézművesség–2017

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve

MAGYAR KÉZMŰVESSÉG – 2017

és

ARANY JÁNOS KÖLTÉSZETE – KÉZMŰVES SZEMMEL

címmel kettős tematikájú, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára.

A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók – népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek – maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek.

A pályázat első részére kötöttség nélkül, szabadon választott népművészeti, népi iparművészeti és iparművészeti alkotásokat lehet beadni. A pályamunkák egy-egy tájegység néprajzi motívumkincsét, forma- és színvilágát hűen tükröző, vagy a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, illetve egyéni tervezésű tárgyak lehetnek. Szívesen fogadjuk a helyi értéktárba, a hungarikumok közé már bekerült vagy elbírálás alatt álló alkotásokat is.

A pályázat második része – a költő születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve – Arany János költészetét, verseinek, balladáinak megjelenítését állítja a középpontba. A pályázatnak erre a részére a művek tartalmát megelevenítő jeleneteket vagy azok szereplőit ábrázoló alkotásokat várunk, de pályázni lehet a művekben szereplő alakok öltözeteivel, használati tárgyaival (pl. ékszerekkel, kupákkal, textíliákkal, fegyverekkel) is. 

Regisztrációs határidő: 2017. június 10.

Nevezési határidő: 2017. június 16. 

A pályázat és a jelentkezés feltételeit az alapítvány honlapján www.amka.hu

olvashatják, információval szolgál Gál Anna telefon: 06 20 570 7085.

 


Tetszett a cikk?