Óriás oroszlánt faragtak

Egyetlen hatalmas fatörzsből faragta ki a neves szobrász, Dengding Rui Yao és 20 fős csapata azt a hatalmas oroszlánt, mely a kínai Hubei tartomány egyik látványossága lett. A szobrászok három év alatt alkották meg a 14,5 méter hosszú, 5 méter magas és 4 méter széles oroszlánt Mianmarban. Onnan szállították az ötezer kilométerre lévő Wuhan városába, ahol rengeteg ember gyűlt össze, hogy üdvözölje a fenséges alkotást. Méretei alapján a szobor Guinness rekord lett a legnagyobb faszobor kategóriában.

Az viszont még mindig nem világos, hogy a szobrot milyen fából faragták. Valószínűleg a gyorsan növő, lombhullató, Metasequoia fajt használták, mely őshonos Hubei tartományban. A környezetvédők remélik, hogy a tagadhatatlan szépségű szoborhoz talán egy betegség miatt kivágott fát használtak, mert az említett fafaj egyre ritkább és többszáz évig is elél.

Kínában az oroszlán a hatalom és a nagyság szimbóluma már az ősidők óta. Úgy tartják, hogy az állat megvéd a gonosz szellemektől, ezért használták díszítő elemként az oroszlán szobrokat a császári paloták kapujában, hivatalos rezidenciák, templomok előterében és a temetőkben.


Tetszett a cikk?