Nyolc tipp a pormentes, biztonságos kivitelezéshez

A szakember kiválasztásakor a vevők manapság arra is figyelmet fordítanak, hogy mekkora koszt vagy éppen tisztaságot hagy lakásukban maga után a kivitelező. Íme 8 ötlet, hogy a helyszínen végrehajtott munkálatok során hogyan lehet védeni a tisztaságot és a rendet az otthonokban.

1. Kezelje az ügyfél otthonát úgy, mint a sajátját.

Ha megoldható, akkor vegye le a koszos munkacipőjét, vagy fedje le a területet. Vannak padlóburkolatok, fóliák, amelyek védik a padlókat a szennyeződésektől és a károktól. Fajtáik a mosható változatoktól az eldobható bevonatokig terjed.

2. Használjon öntapadó szőnyeget

Az öntapadó szőnyegben marad a por és szennyeződés nagy része. Egyet helyezzen el a munkaterület előtt. Itt le tudja húzni cipőről a ráragadt koszt, így megakadályozhatja a nagyobb szennyeződéseket.

3. Védje a lépcsőket, padlószőnyeget és a járólapokat

A járólapok, padlószőnyegek és a lépcsők gyorsan és egyszerűen védhetők öntapadó alátétekkel, filcszőnyeggel, fóliával. 

4. Védje az ajtókat

Egy karcolás gyorsan megeshet, ezért az ajtókat érdemes PE anyagból készült profilokkal megvédeni abban az esetben, ha a bútor behordásakor akadályként jelentkeznek. (pl. fordulásnál)

5. Szereljen fel porvédő ajtót

Ha a helyszínen kell nagyobb porral járó munkát végezni, akkor helyezzen fel porvédő ajtókat, melyeket az ajtókeretekbe lehet elhelyezni. A munkavégzés helyét és az azon kívül eső további helyiségeket tudjuk vele könnyedén elszeparálni, ráadásul a legtöbb zipzárral felszerelt, könnyen nyitható, zárható.

6. A porelszívó csatlakoztatása

Az elszívót közvetlenül a kéziszerszámhoz illesztjük, és felszívja az építési port, pont ott, ahol keletkezik. 

7. Ne felejtse el a korlátokat, radiátorokat, ablakpárkányokat

A korlátokat, radiátorokat és az ablakpárkányokat is védeni kell a sérülésektől. Különleges ragasztószalagok, fóliák és profilok védelmet nyújtanak a felesleges karcolásoktól és foltoktól.

8. Fedjük le a bútorokat fóliával

Végül fedjük le a bútorokat fóliával, amennyiben nincs mód azok eltávolítására a munka helyszínéről.

+1 Takarítsunk fel magunk után

Ha a munkaterületen- nem az egész lakásban- felsöpör, esetleg felmos maga után, akkor bizonyára a jól végzett szakmai munkáját még nagyobbra értékelik!
 


Tetszett a cikk?