Apró ötletek, nagyszerű eredmények

A leleményesség sokszor akkor jön elő, amikor egy-egy helyzet arra kényszeríti az embert, hogy abból gazdálkodjon, ami éppen kéznél van. (Így lesz a szűk-ség mindjárt szükség szép magyar nyelvünkben.)

Az ötletek tárháza kifogyhatatlan, csupán fel kell ismerünk őket. Vagy észrevennünk azt, hogy mások számára mit eredményezett egy-egy ilyen szükségállapot. Íme pár ötlet!

Szorítóban a szorító


Többet ésszel mint erővel – a szorításban is

Van az az eset, amikor éppen olyan pozícióban kell a pillanatszorítót használni, ahol nehezen tudunk hozzáférni a markolathoz.

Aztán az a helyzet is felállhat, hogy a kéz mérete a kicsi, vagy éppen a szorító markolata túl nagy ahhoz, hogy jól meg lehessen szorítani a szerszámot.

Szóval a számos ok mellé íme egy egyszerű válasz: egy másik pillanatszorító bevetése a hiány pótlására.

Porelszívás egyszerűen


Nagytakarítás  a gyalupadon – kis erőfeszítéssel

Az ipari porszívó remek találmány: szinte mindent felszív, amit szeretnénk vele feltakarítani. De mi van akkor, amikor nem mindent kell eltávolítani? Egy egyszerű ötlet segítségével a csavarokkal, apró kis alkarészekkel teli gyalupadon, szerszámos táskában is könnyedén tudunk takarítani. A porelszívó gégecsövére csatlakoztassuk rá a résszívó adaptert, erre húzzunk fel egy finom szövésű fémhálót (például a mosógépekben is használatos szöszcsapdát), s máris mehet a porszívózás.

Tárolás egyszerűen, hozzáférés könnyedén


Az ötletes tároló segít hozzáférni a legtöbb táblaanyagokhoz

Kevés a hely a műhelyben? Gondot okoz a maradék táblaanyagok tárolása? Bosszantó, hogy mindig arra a lapféleségre van szükség, ami legbelül van?

Ezen segít ez a kihajtható tárolóegység. Kevés helyet foglal el a fal mellett, ugyanakkor a kerekekre szerelt rekeszt kihajtva jól áttekinthetővé és könnyen hozzáférhetővé válnak az ebben tárolt rétegelt lemezek, szabászati maradékok.


Könnyen átlátható és jól hozzáférhető körfűrészlapok

Szintén a tárolási, felhasználási élethelyzetekben segít ez az egyszerűen összeállítható körfűrészlap tartó. Minden lap egy-egy külön kis fakkba kerül, amit a tárolóra zsanérral rögzített felhajtható ajtóval megvédhetünk a portól, és az figyelmetlen kézmozdulatoktól.

A fakkokat igény esetén akár számokkal is elláthatjuk, amihez a tárolajtóra rögzített eligazító papíron leírtak adhatnak további magyarázatokat.


Könnyen átlátható és jól hozzáférhető körfűrészlapok_A minta


Könnyen átlátható és jól hozzáférhető körfűrészlapok_B minta

Keressük azokat az életből merített egyszerű, kreatív, szellemes ötleteket, amelyek képesek megkönnyíteni élethelyzeteinket.

Vannak ehhez hasonló ötletei? Szívesen átadná másoknak is mindazt, amire saját felismerései vezették? Küldje el fotókkal illusztrált néhány soros leírását a faipar@xmeditor.hu címre, és mi megosztjuk azt a faipar.hu jelentős számú olvasójával!

 

Képek forrása
www.popularwoodworking.com


Tetszett a cikk?