Távoktatásos rendszerre állt át a Soproni Egyetem is

2020. március 11-én Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett.

Az egyetemi polgárok egészségének, biztonságának megőrzéséért, valamint az intézkedések hatékonyságának biztosításáért a Soproni Egyetem rektora és kancellárja rendkívüli oktatási szünetet rendelt el mind a nappali, mind a levelező tagozatos hallgatókra vonatkozóan 2020. március 12–13–14. napokra. Elrendelték továbbá, hogy a tavaszi szünetre előrehozott időpontban, 2020. március 16-tól március 21- ig kerüljön sor, ezt követően 2020. március 23. napjától további intézkedésig az oktatás távoktatási formában zajlik. A távoktatás során sem történhet meg a hallgatók részéről a felsőoktatási intézmények látogatása. Ezeken felül minden egyetemi fenntartású kollégiumból a magyar állampolgár vagy a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező hallgatók haladéktalan kiköltözését is elrendelték. 

A járványügyi veszélyhelyzet miatt előrehozott tavaszi szünetben természetesen végig folytak az előkészületek a Soproni Egyetemen annak érdekében, hogy a rektori-kancellári utasítás értelmében minél zökkenőmentesebb legyen az átállás a távoktatásos rendszerre. 2020. március 23-án, hétfőn a Soproni Egyetem hallgatói Neptun üzenet formájában részletes tájékoztatást kaptak a távoktatással kapcsolatos tudnivalókról. Emellett elindult a távoktatást támogató honlap is, ahol a távoktatásban használt alkalmazásokról, programokról szerepel bővebb információ és használati útmutató. Nagy valószínűséggel a tananyag átadása a szorgalmi időszak végéig ezen formában fog megvalósulni.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?