Félidőben jár a Ped-Ing-Toy projekt

Az előző lapszámban már beszámoltunk róla, hogy a tavaszi félév kezdetén elindult az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók és az óvodapedagógus-hallgatók közös játékkészítő és -tervező projektje.


Nagy Anna Viktória – Ügyességi játék

Ez a feladat is a Soproni Egyetem karok közötti együttműködése jegyében valósul meg a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar között.

Az egy-egy témakörhöz (orvos, kertész, tűzoltó, iskola, sport, vízi közlekedés, öltözködés) illeszkedő figurák lassan testet öltenek, s a hozzájuk kapcsolódó játékok műszaki tervezése is a végéhez közeledik. A mérnök és óvodapedagógia szakos hallgatók együttműködése a félidőhöz érve bontakozik ki igazán, amikor feladataik részleteit tervezik, készítik el.


Lődy Dóra – Kertész játék

A gyakorlat azt mutatja, hogy a projekt online konzultációjából adódó nehézségeket sikerül leküzdeni, de ezzel együtt minden résztvevő nagyon várja a személyes találkozást, a valós és élő műhelymunkák eljövetelét. (A kurzust vezető oktatók: dr. Hartl Éva, BPK és dr. Horváth Péter György, SKK.)


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-202104


Tetszett a cikk?