Teszteltük a tanulókat

Közepesen nehéznek ítélték a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2018-as írásbeli feladatsorát a vetélkedőre benevezett diákok.

Az októberi első fordulóra idén is szép számmal jelentkeztek, 21 intézmény 43, háromfős csapata vállalkozott arra, hogy a 25 feladatból álló tesztet hibátlanul kitöltse. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában szervezett megmérettetés során a diákok 90 percet kaptak, hogy a vizsgalappal végezzenek. Olvasóink weboldalunk, a faipar.hu felületéről is letölthetik a feladatlapot és a megoldókulcsot, ha tesztelni szeretnék tudásukat.

A javítást végző faipari szakemberek megállapították, hogy leginkább a teszt második része okozott nehézséget a versenyzőknek. Az elért pontszámok alapján látszik, hogy a rajzolós, illetve az úgynevezett kifejtős feladatokkal küzdöttek a legtöbbet, sok esetben mérsékelt sikerrel.

A végleges összesítés alapján a legtöbb pontszámmal a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának egyik csapata szerzett jogot arra, hogy 15 továbbjutó csapat közül elsőként a soproni döntőbe kerüljön. Rajtuk kívül a következő intézmények diákjai jutottak tovább:

  • a Budapesti Komplex SzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2 csapattal, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2 csapattal,
  • a Pécsi SzC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2 csapattal,
  • a Veszprémi SzC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,
  • a Székesfehérvári SzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola 2 csapattal,
  • az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola,
  • a Budapesti Komplex SzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma 2 csapattal,
  • a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskola
  • és a Hódmezővásárhelyi SzC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

A szabály alapján egy intézményből legfeljebb 2 csapat juthat tovább, ezért idén is kihullottak olyan teamek, akik a pontszámaik alapjánszép eredményt értek el, ám iskolatársaik megelőzték őket, így velük nem találkozunk a Soproni Egyetem tanműhelyében november 22-én.

A verseny színesítésének és a diákok szakmai motivációjának fenntartása érdekében a résztvevők a szakmák Európai Bajnokságán, a EuroSkillsen aranyérmet és hírnevet szerző bútorasztalos, Simon Krisztián és felkészítője, Babanecz Csaba élménybeszámolóját is meghallgathatták. Ezt követően a Lignomat Kft. képviseletében Miklósi Áron projektmérnök tartott cégbemutatót a versenyzőknek és tanáraiknak.


Kapcsolódó dokumentum:


teszteltuk-a-tanulokat


Tetszett a cikk?