Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2019.

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny az ország egyetlen asztalos csapatversenye, amit már a nyolcadik alkalommal rendez meg összefogásban az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft.

 

A verseny kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal  ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tesznek tanúbizonyságot. Célunk, hogy minden diák élményekkel, tapasztalatokkal, és persze ajándékokkal induljon haza.

Versenyzők: az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák végzős diákjaiból összeállított háromfős csapatok.

Egy iskola több csapatot is indíthat, de a döntőbe iskolánként max. 2 csapat juthat tovább. Több csapat nevezése esetén csapatonként külön-külön kell kitölteni a cikk végén elérhető űrlapot.

Az elméleti és a gyakorlati fordulók során egyaránt lesznek gyakorlat orientált bútor- és épületasztalos feladatok is. Igyekszünk a végzős tanagyaghoz igazodni, kérjük, ezt vegyék figyelembe a csapatok összeállításánál!

Jelentkezz szakoktatódnál, ha asztalos/faipari szakképzésben részt vevő diák vagy, és szeretnéd tudásodat próbára tenni, bizonyítanád felkészültségedet és azt, hogy mennyire tudsz csapatban dolgozni!

A verseny lebonyolítása:
A verseny kétfordulós.

I. forduló:
Időpont: 2019. október 17.
Helyszín: Budapest, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

A csapatoknak egy feladatlapot kell megoldaniuk. A feladatokhoz internet/egyéb szakmai kiadvány nem használható. A számításos, rajzos feladatok megoldásához ceruzát, számológépet, körzőt, vonalzót a csapattagoknak kell maguknak biztosítaniuk.
Az elméleti kérdésekre való felkészítést segítendő, a jelentkezőknek egy szakmai cikkekből összeállított „csomagot” küldünk majd, amelynek ismerete nagyban segíti a feladatok sikeres megoldását.
A II. fordulóba (egyben döntőbe) a legjobb eredményeket elért 16 csapat jut majd tovább. Iskolánként legfeljebb két csapat kerülhet a döntőbe. 

Döntő:
időpont: 2019. november 21-22.
Helyszín: Sopron, Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar tanműhelye. 
A kétnapos rendezvényen egy kisbútor elkészítése és további cégspecifikus gyakorlati feladatok várnak majd a csapatokra.
A tanulókat felkészítő szakoktatók, szaktanárok számára a verseny idején kísérő programokat kínálunk.

A versenyfeladat műszaki dokumentációját a döntő előtt elküldjük a csapatoknak, hogy lehetőségük legyen átnézni és gyakorolni azokat. A csapatoknak (a versenyzőknek és 1 kísérő tanárnak) díjmentesen biztosítunk szállást november 20. és 21-én az egyetem kollégiumában, valamint 21-én és 22-én az étkezésekről is gondoskodunk.

A verseny díjazása:
Szakmai sikeren túl a legjobb csapatokat és felkészítőiket a támogatók és a szervezők értékes, a szakmai munkát támogató eszközökkel, tanulmányi lehetőséggel jutalmazzák.

Az online nevezési lap erre a linkre kattintva érhető el és tölthető ki október 8-ig!

Támogassa a jövőt! Keressük asztalos csapatversenyünk szponzorait!

A jövő szakmai utánpótlása ma formálódik. Ha ösztönözzük a szakmák után érdeklődő fiatalokat és elismeréssel díjazzuk, értékeljük a szakmai fejlődésüket, valójában saját jövőbeni munkatársainkat neveljük ki. És ez a folyamat most kezdődik! Amennyiben ön is fontosnak tartja a fiatalok színvonalas szakmai képzését, csatlakozzon a támogatói csapathoz, és legyen szponzora a versenynek.

További információk:
Szurok Anikó - szervező
szurok.aniko@xmeditor.hu
Tel.: +36-30/652-2247
asztalosverseny@gmail.com 


Tetszett a cikk?