Új Häfele vasalatbemutató-terem

A JAF Holz Ungarn Kft. 2013 óta forgalmazza a Häfele vasalatait. Az elmúlt 9 évben a JAF Holz mind a hat telephelyén alakított ki a Häfele modern vasalatokkal beépített bemutatótermeket – úgynevezett TWW Shopokat –, amelyeket folyamatosan újabb vasalatokkal bővítettek ki. A győrújbaráti JAF Holznál 2022 áprilisában készült el a teljesen felújított, újdonságokkal ellátott TWW Shop.

Konyhai vasalatok terén sok fejlesztés történt a Häfele háza táján az elmúlt években.

Kamravasalatoknál az asztalosok jól ismerik a Kesseböhmer termékeit – melyeket a Häfele is forgalmaz –, ezek is megtekinthetők a bemutatóteremben.

Azt már kevesebben tudják, hogy a Häfelének saját gyártású kamravasalatai is vannak, melyek minőségben nem maradnak el a Kesseböhmer vasalatoktól, de áraik kedvezőbbek. A szortimentben megtalálható a MagicCorner jellegű sarokszekrény-vasalat, és az állószekrénybe való kamravasalat is. Ezen vasalatok már elérhetők antracit és fehér/króm összeállításban is.

A manapság oly divatos felnyílók különösen komfortosak, mert a bútorhasználó mozgás- és fejmagasságtere mindig szabad marad. A felnyíló vasalatok minden típusa elérhető a Häfelénél, és a bemutatóteremben meg is tekinthető. 2019-ben, a németországi Interzum kiállításon nagydíjas termék lett a Häfele Free Space felnyíló vasalata. Két típusa, a fékes és a Tip-On-os is bekerült a TWW Shopba. Bár egy kicsi és kompakt felnyílóról van szó, mégis akár 650 mm magas korpuszhoz is használható. Pánt nélküli szerelést tesz lehetővé, és a hozzá tartozó sablonnal előkészíthető a vasalat helye a korpuszon és a fronton is. A felnyíló minden pozícióban megállítható, és csukáskor csillapítva záródik. Egyre keresettebbek az elektromos felnyílók, melyek fogantyú nélküli nyitást és egy gomb megnyomásával történő zárást tesznek lehetővé. A Free felnyílócsaládból a Free Fold, a Free Flap és a Free Swing elektromos változata is megtekinthető és kipróbálható a bemutatóteremben. (Érdekességként megjegyezzük, hogy a Häfele Free felnyílócsaládja Magyarországon – a volt Huwil-gyárban – készül. A Huwil-gyárat megvásárolta a Häfele és a Kesseböhmer 50–50%-os arányban.)


Free Space


Free Flap

Új, szintén saját gyártású termékei a Häfelének a gránitmosogatók. 6 színben és különböző elosztásban érhetők el. Egy medencés; egy mély– egy csepegtetős; egy mély–egy gyümölcsmosó–egy csepegtetős variációban, gyönyörű szép kidolgozásban, jó minőségben kapható, melynek az ár-érték aránya is nagyon jó.

Szelektív hulladékgyűjtő szortimentje a Häfelének nagyon nagy. Ebből sajnos csak egyet tudnak megtekinteni a bemutatóteremben, de az ott dolgozó értékesítők tudnak segíteni a megfelelő hulladékgyűjtő kiválasztásában, attól függően, hogy milyen széles korpuszba kerül beépítésre a szemetes, illetve aszerint is, hogy milyen elosztásúra van igény.

Nem elhanyagolható terület ma a bútorvasalat, ezen belül is a konyhai vasalatok között a megfelelő LED-világítás! Ezen a téren történt az elmúlt években a legnagyobb fejlesztés a Häfelénél. A Häfele LOOX5 családja a teljes bútorvilágítás-szortimentet lefedi. Legyen az munkapult-megvilágítás, szekrénybelső-megvilágítás, lábazati hangulat fény, vagy az ezekhez csatlakoztatható bluetooth-os hangrendszer. Ezek a világítások kombinálhatók nyitásérzékelős kapcsolóval, rejtett (kapacitív) kapcsolóval, de akár távirányítóval is. Nagy előnyük még ezeknek a világításoknak, hogy az asztalosok műhelykörülmények között tudják beépíteni a bútorba és nem kell hozzá villanyszerelő! (A Häfele LOOX-rendszerei gyorscsatlakozóval ellátottak és rendelkeznek olyan minősítéssel, amely megfelel azon szabványoknak, hogy nem csak villanyszerelő építheti be a bútorba!) Erre is található megoldás bőven a bemutatóteremben.


Free Fold E


Free Swing

A győrújbaráti JAF Holz vasalat-bemutatótermében beépített mintakonyhában megtekinthetők a Häfele saját gyártású fém fiókoldalas fiókrendszerei is. Különböző magasságú Matrix P (prémium) fém fiókoldalas rendszere.

Ez a rendszer öt színben, három magassági méretben érhető el. A 92 mm magas és 115 mm magas fémoldalhoz lehet betenni magasító pálcát vagy teli oldalas magasítást is. Tudja kezelni egyben a Tip-On-os nyitást és a csillapított csukódást is.

Szintén megtekinthető a Matrix S (standard) fém fiókoldalas rendszer is, mely egy kedvező árú, megbízhatóan működő fiókrendszer. Három színben és két magassági méretben (84 és 120 mm) érhető el. A Häfele mind a két fiókrendszerére igaz, hogy akár extra magas fiókok is készíthetők vele, mert a hátfalat a helyi adottságnak megfelelő magasságra lehet hagyni és akár több magasító korlát is behelyezhető. (A hátfalrögzítő nem szabályozza le, hogy milyen magas lehet a hátfal, ez egyénileg szabályozható.)


LOOX5

Esett már szó egy előző Magyar Asztalosban a Häfele AluSplash hátfalrendszeréről, mely 4 mm-es vastagságával és hőállóságával alternatívája lehet az üveg hátfalnak. Ez a termék faipari gépekkel megmunkálható (vágható, marható és marás után hajlítható), így könnyen telepíthető. Ráadásul akár gáztűzhely mögé is behelyezhető. Ezt a terméket is megtekinthetik a mintakonyhán.


Matrix P

És a gomb a kabáton… A Häfele fogantyúválasztéka több ezer típusból, formából és színből áll össze. Itt is egyre több a saját gyártású termék. 2021-ben neves tervezők által megálmodott fogantyúk kerültek szortimentjükbe. Ezekből válogattak szín és típus szerint a győrújbaráti bemutatóterembe. Így mindenki talál igénye, lakásának stílusa szerint gombot a kabátra.


AluSplash

Sajnos a Häfele által gyártott és forgalmazott 150 ezer terméket nem lehet egy térben bemutatni, de így is sok újdonság tekinthető meg Győrújbaráton a JAF Holznál. Látogassák meg önök is!


Kapcsolódó dokumentum:


uj-hafele-vasalatbemutato-terem


Tetszett a cikk?