Konyhabútor-vasalatok: fiókrendszerek – 1. rész


Bizonyára minden asztalos kollégának megvan a kedvenc megoldása a konyhabútorokba tervezett fiókok kivitelezésére, amelyet szívesen ajánl az ügyfelek részére. Abban az esetben, ha kedvező árban kell fiókvasalatot kínálni a megrendelőnek, rendelkezésünkre állnak a görgős fiókok, golyóssínek. Amennyiben egy modern konyhát építünk és esztétikus, praktikus fiókmegoldásokat szeretnénk, mindenképp érdemes valamilyen fiókrendszerrel dolgoznunk. Tekintsük át, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk!

A konyhabútor kialakításánál érdemes nagy figyelmet szentelni a tárolóhelyek praktikus kialakításának. A konyhai eszközök, valamint a sütés, főzés során használt alapanyagok tárolására jó megoldás lehet, ha különböző méretű és kialakítású fiókokban helyezzük el ezeket. Rengeteg gyártó kínál termékpalettáján olyan megbízható és strapabíró fiókrendszereket, amelyek a felhasználók kényelmét szolgálják. Ezek a fiókok beépített csillapítással, önbehúzó mechanikával felszereltek és teljes kihúzásúak, vagyis amikor kihúzunk egy fiókot, a teljes tartalma elénk kerül a korpuszból. Amennyiben jól rendszereztünk benne, könnyen megtalálunk mindent, amire szükségünk van. A fiók zárásakor elegendő csak finoman meglökni és a beépített mechanika a helyére húzza azt, így nem csapódik. Már a tervezés elején érdemes egyeztetni a konyha leendő használójával, hogy melyik fiókban mit szeretne tárolni. Egy alapfiók, ami úgy 90 mm magas oldalfallal rendelkezik, bőven elegendő az evőeszközök tárolására, az edények elhelyezésére pedig használhatunk esetleg korláttal ellátott fiókot. Különböző oldalmagasságú fiókok közül választhatunk, továbbá a gyártók rengeteg kiegészítőt kínálnak, amivel megkönnyítik a rendszerezést. Egy jó elosztású evőeszköztartó, az edények, tányérok átlátható tárolásához rendszerező, mind a kényelmes munkavégzést segíti.



A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.