Gardóbszekrényekhez alapanyagok, vasalatok, lapanyagok a JAF HOLZ-tól

A JAF Holz Ungarn Kft.-nél mindent megkaphatunk, ami egy gardróbszekrényhez szükséges lehet. Teljes szortimenttel állnak rendelkezésre az országban mind a hat telephelyen és a budapesti bemutatóteremben, legyen az vasalat, vagy a mai kor elvárásainak megfelelő furnéros, illetve laminált forgácslap. Dekoratív lapoknál választhatunk Egger, Kaindl vagy Falco gyártmányt.

Gardróbszekrényeknél a legelterjedtebb a tolóajtós kivitel. A tolóajtók a kialakítási lehetőségek széles tárházát biztosítják. Helytakarékosak és élhetővé teszik a helyiségeket. Nem foglalnak el plusz teret az ajtók nyitásával és akár egy nagy falfelületet is meg lehet törni, ha több színből kivitelezett a gardrób.

Gardróbszekrényhez vasalatokat két gyártótól és forgalmazótól is választhatnak a JAF Holz megrendelői.

A Häfele széles választékának és a számtalan termékváltozatának köszönhetően minden igényhez kínál megfelelő vasalatot. A Häfele saját márkái, a Slido és a Finetta magas minőségi színvonalat képviselnek, s a tolóajtók mindenféle nyitási módjára kínálnak megoldást. Nyitási mód szerint megkülönböztetünk lineáris, síkban futó, harmonika és nyíló tolóajtókat. Ezek mindegyike elérhető a Häfele szortimentjében.

Lineáris tolóajtó esetében megkülönböztetünk frontban futó, front előtt futó és mixfrontos rendszert. Mindegyik típusra jellemző, hogy nem igényelnek plusz helyet a szekrény előtt, s egy mozdulattal könnyen hozzáférhetővé válik a szekrény belseje. Azt, hogy melyik rendszert válasszuk, nagyban függ a gardróbszekrény méretétől és a megrendelők igényétől. A rendszerek jellemzői, hogy magas minőséget képviselnek (golyós csapágyas görgők, halk működés). Az 1–4 ajtós rendszerek 12 kg/ajtó súlytól egészen a 100 kg/ajtó súlyig elérhetők. Kisebb ajtók esetében ütközővel, illetve egy- vagy kétoldali behúzáscsillapítással működhetnek. Nehezebb ajtók esetén akár elektromos hajtásos tolóajtó is választható. Ez a változat jelentősen megkönnyíti az ajtók nyitását és zárását is, de mozgáskorlátozott személyek által használt bútorokban is kiválóan alkalmazható.

Egyre nagyobb az igény a front előtt futó tolóajtókra, amelyek jellemzője, hogy a szekrény zárt állapotában nem látható semmilyen vasalat a szekrényen. Ez a ma divatos minimál berendezések esetén már elvárás. Mivel ezek a rendszerek nem rendelkeznek az ajtó élére helyezhető fogantyú profilokkal, melyek az ajtólapokat mereven tartják, javasolt a kiegyenlítő vasalat (lapfeszítő) használata, melyből ajtólaponként 2–2 db szükséges az ajtó belső oldalába! Ezzel megelőzhető, hogy az ajtólapok vetemedjenek, vagy kiegyenesíti az elhajlott ajtószárnyat.


Häfele lapfeszítő

A Kamex tolóajtó vasalatai szintén elérhetők a JAF Holz Ungarn Kft. szortimentjében. A Kamex által forgalmazott rendszer egy hagyományosabb fogantyú profilos, frontban futó tolóajtó vasalat. Magyarországon használatos 18 mm-es laminált forgácslapokhoz használhatók, különböző formájú fogantyú profilokkal. Vannak olyan fogantyú profilok, melyek fogadni tudják a 18 mm-es lapot és a 4 mm vastag üveget is (pl. Rama és Multiomega fogantyú profilok). Így akár egy ajtólapon belül is kombinálhatók a különböző anyagok. Alu, pezsgő, inox, fekete, fehér és antracit színben érhetők el a komplett rendszerek (alsó-, felső sín, fogantyú profil, alsó-, felső keretprofil, osztó profilok).

Gardróbszekrényekhez, illetve gardróbszobákhoz megkerülhetetlen a Häfele DressCode gardrób rendszere. Erről a termékcsaládról esett már szó a Magyar Asztalosban (2021), így most csak egy rövid emlékeztetőt írunk a rendszerről. A német Häfele sokunk vágyát teljesítette azzal, hogy a 2019-es kölni Interzum kiállításon bemutatta a DressCode elnevezésű moduláris gardróbrendszerét és a hozzá tartozó online tervezőszoftvert. A DressCode Konfigurátor segítségével akár táblagépen vagy laptopon is, már a helyszíni felmérés során képesek leszünk látványtervet készíteni az ügyfélnek. Mindezt gyakorlatilag pár perc alatt. Több változatot is készíthetünk, amelyeket ezután az ügyfél véleményezhet. Természetesen a 3 dimenziós megjelenítés egyúttal lehetőséget ad az egyeztetés során felmerülő kérdések megválaszolására – és a kért módosításokat is azonnal szemléltethetjük, magyarázhatjuk az ügyfél otthonában.


Kamex fogantyúprofilos gardróbszekrény vasalat

A DressCode lehetőséget kínál a hagyományos korpuszszerkezetű szekrények és a lassan, teret hódító gardróbszobák nyitott keretszerkezetű bútorzatainak tervezésére és megvalósítására. Hagyományos gardróbszekrényeket készíteni komplex vasalatrendszerrel eddig nem volt egyszerű, mivel sok vasalatot innen-onnan kellett összeválogatni. A gardróbok esetében fontos a hosszú életciklus, hiszen nem cserélgetjük őket túl gyakran. Másik fontos pont az ergonómia és a funkcionalitás, melyek a majdani külcsínt fogják megkoronázni. Mert nem elég, ha valami szép kívülről, de a belbecsbe csempészett praktikum és funkcionalitás lesz az, ami elvarázsolja az ügyfelet. A DressCode Konfigurátor lehetőséget ad a tanulásra, ez is nagyon fontos része a rendszernek. Kötelezettség nélkül tervezhetünk szekrénybelsőket, megismerhetjük a különböző praktikus tárolókat, lifteket, fiókokat, akasztókat. A program kicsit még a kezünket is fogja abból a szempontból, hogy például kihúzható fiókot nem enged szemmagasság fölé elhelyezni.

Häfele DressCode rendszer

Keretrendszer használata: A keretek és a kiegészítő elemek is fehér és antracit szürke színben rendelhetők, így a letisztult formavilágának köszönhetően illik minden berendezési stílushoz. Akár a keretszerkezetű változatot vagy a korpuszba építhető megoldást választjuk, alkalmazható a szerszám nélküli szerelési lehetőség a Häfele összehúzószett (cikkszám: 803.17.997) segítségével.


Häfele összehúzó szett (803.17.997)

A raszterbe helyezés után az emelőnyelv elfordításával rögzíthető a beépítendő elem. A keretrendszer elemei az álló és a fekvő profilok. Az így összeépíthető keretek 566 milliméter mélységet tesznek lehetővé, ami vállfa és más ruhadarabok, kiegészítők számára ideális. A kereteket különböző szélességben szerelhetjük össze. A legkeskenyebb szekrényünk 420 milliméter, a legszélesebb 920 milliméter. A kettő között 520, 720 és 820 mm is szerepel. Ezek a méretek teszik lehetővé a különböző belső vasalatok fogadását.

A hagyományos korpuszos megoldás esetében a kereteket és a fémpolcokat felváltja a laminált forgácslap, vagy egyéb faalapú alapanyag. Mivel a rendszer minden gardróbnál használható vasalattal rendelkezik, így letisztult, rendezett megjelenést tudunk biztosítani. Az elemek adott méretben és szettben is rendelkezésre állnak, de a kiegészítők önmagukban is hozzáférhetők különböző méretekben. A kihúzható keretekhez – melyek mind teljesen kihúzhatók, önbehúzással csillapítással ellátottak – rendelhetők pl. dobozok, cipőtartók, szennyestartók, bélelt ékszertartók, 500–1000 mm-es korpuszszélességhez 16 mm, 19 mm és 25 mm oldalfalvastagsághoz. A rendszer tolóajtóhoz és nyíló ajtóhoz is használható, ezért a kihúzható keretekhez rendelhető távtartó, melynek segítségével nem okoz gondot a tolóajtó mögötti fiók kihúzása sem. Szintén teljes kihúzásúak, csillapított önbehúzással ellátottak a nadrágtartók is, melyek 500–1000 mm-es korpuszszélességhez – különböző oldalfalvastagsághoz – kaphatók. Az 500 mm-es 5 nadrág, a 600 mm-es 7 nadrág, a 800 mm-es 11 nadrág, az 1000 mm-es 15 nadrág elhelyezésére ad lehetőséget. A rendszer eleme még a kihúzható nyakkendőtartó, melyre elhelyezhető még egy kiegészítő tároló, melybe apró tárgyak helyezhetők el. A rendszerhez tartozó gardróbliftet 440–610 mm vagy 600–1000 mm-es korpuszszélességhez lehet beépíteni. Akasztós rendszernél a szögletes mándlirúdban kialakították a LED-szalag helyét is, így könnyedén telepíthető a szekrénybe a világítás is. Ha ajtó (akár nyíló, akár tolóajtó) kerül a gardróbszekrényre, akkor javasolt a nyitásérzékelős kapcsoló elhelyezése, így már az ajtó nyitásakor felkapcsol a szekrényben a világítás.

Bemutató termeinkben további tervezési-, kivitelezési tippekkel állunk rendelkezésükre! Keressék fel a JAF Holz Ungarn Kft. kirendeltségeit!

 

Forrás:
www.hafele.com.de
www.jafholz.hu
www.kamex.co.hu


Fehér Csilla
JAF Holz Ungarn Kft.
termékcsoport-támogató, belső értékesítő (kiegészítő termékek)


Kapcsolódó dokumentum:


gardrobszekrenyekhez-alapanyagok-vasalatok-lapanyagok-a-jaf-holztol


Tetszett a cikk?