Tegye praktikusabbá konyháját!

A konyha napjainkban nem csak az étel elkészítésének színtere. Sokkal több annál, néha a családi hétköznapok lelke, néha a társaság központi helye, sőt sokunknak olyan hely, ahol művészeti hajlamainkat is kiélhetjük. Nem mindegy tehát, hogy a lakásunk ezen központi részét hogyan rendezzük be, mekkora kényelmet biztosít számunkra, mennyire áll kézre a munka és a szórakozás során.

A bútoralkatrészek egyik meghatározó hazai forgalmazójának, a Forest Hungary Kft. kínálatában minden megtalálható, amivel egyedivé, praktikussá tehetjük konyhabútorunkat. Ezekből mazsoláztunk ki néhány különleges darabot. A mosogatót jó ötlet az ablak alá tenni. Fény, levegő, szellőzés – ezek mind fontosak ennél a konyhai munkánál. Ugyanakkor nem mindig vesszük figyelembe a konyhai csapot a tervezés során, és utólag derül ki, hogy nem tudjuk kinyitni az ablakot… Erre a problémára jelent megoldást a CM liftes csaptelepe. A csaptelep fokozatmentesen a munkapultba süllyeszthető. A ledönthető csapokkal szemben előnye, hogy akkor is tudjuk használni, amikor éppen le-fel mozgatjuk.


Munkapultba süllyeszthető csaptelep

Az optimális helykihasználás a konyhával szemben támasztott egyik legfontosabb követelmény. Gondolt már arra, hogy milyen jó lenne a lábazatban is tárolni valamit? A görgős lábazati fiók ezt a célt szolgálja. A tervezésnél egyetlen dologra kell figyelnünk: lábazatunk legalább 120 mm magas legyen. Építsük be, és máris nyertünk egy nagy tárolót tepsiknek, dobozos üdítőknek vagy söröknek!


Optimális helykihasználás a lábazati fiókkal

Ne hagyjunk elveszni helyet a mosogató- vagy a fürdőszobai mosdószifon miatt sem! Erre számos megoldás létezik, de a legegyszerűbb, legolcsóbb és mégis mutatós darab a műanyag fiókkáva. A flexibilis lap a kivágott fiók fenéklap élére csavarozva gyorsan szerelhető.


Fiókkáva szifonhoz

A fémrácsok a konyhai tárolás talán legfontosabb kiegészítői. A Forest kínálatának legújabb tagjai szerkezeti kialakításukkal és formatervükkel a legmagasab minőségi kategóriát képviselik. Csúszóik és forgó alkatrészeik nagy teherbírásúak, a rácsok pedig a kör keresztmetszet helyett több helyen oválisak, így megjelenésükben is tudnak újat mutatni. A magas minőség érzését tovább fokozzák a fehér melamin kosár aljak. Az új kategóriában találkozhatunk alsó szekrényből kihúzható, csillapított csukódású polcrendszerekkel, sarokszekrényből kifordítható félkör kosár garnitúrával, a sarokszekrényeket maximálisan kihasználó „Smart corner” polcrendszerrel és kamrapolcvasalattal is.


Kamrapolcvasalat, a hely praktikus kihasználásáért

A modern konyhák tervezése során egyre gyakrabban merül fel, hogy az alsó és a felső szekrény közti falsík burkolását a csempe helyett egy, a bútorral jobban harmonizáló anyaggal oldják meg. Ez igen sokféle lehet, például a munkalappal színazonos dekorfelület, illetve magasfényű lap, üveg, rozsdaálló acél stb. A tökéletes összhanghoz szükséges még egy olyan rögzítő rendszer, amely illeszkedik a dizájnhoz, lehetőleg nem áll sok alkatrészből, könnyen szerelhető és gazdaságos. A Forest választékában szereplő BOI alumínium profilrendszer minden tekintetben megfelel ezeknek az elvárásoknak. A profilokat alapvetően 18 mm vastagságú lapokhoz fejlesztették ki, de ezen belül megfelelő vastagságú betét alkalmazásával bármilyen lapféleséget be tudunk építeni. Szerkezeti szempontból legfontosabbak az alsó alap profil és a felső szekrény profil, melyek a rögzítésről gondoskodnak. Amennyiben nincs felső szekrény, a felső szekrény profil helyett egy felső rögzítő profilt és egy felső burkolatot használunk, melyekkel hasonlóan esztétikusan oldhatjuk meg a panel rögzítését és felső élének lezárását. Bármelyik megoldást is választjuk, egyszerűen oldhatjuk meg a panel rögzítését. Amennyiben szükséges, az oldalak lezárását az oldalsó profil felerősítésével végezzük el, melyhez zárókupakok is kaphatóak.


BOI alumínium profilrendszer, mely a fali panel rögzítését és felső élének lezárását szolgálja

Minimál stílusú bútor kialakítása során a fogantyúk látványa is zavaró lehet. Ilyenkor dönthetünk nyomásra nyíló ajtók és fiókok mellett (ún. push-open rendszer), vagy választhatunk egy látványosabb és több szempontból is praktikusabb megoldást: a Gola fogantyú nélküli alumínium profilrendszer t használva a fogantyú nem töri meg a látvány szempontjából a frontot, hanem a horizontális elrendezést hangsúlyozva, a szekrényelemeken végigfutó vízszintes alumínium mélyedésként jelenik meg. Itt lehet az ajtókat és a fiókelőket megfogni a kinyitáshoz. Munkalap alatti és közbenső, illetve a felső szekrényhez használható profilok is szerepelnek a kínálatban. Nagyon fontos részei a rendszernek a különböző külső és belső végzárók, melyek alumínium színűek, de a legigényesebbek tömör alumínium végzáró, illetve fordító idomok közül is választhatnak. Ha mégis a  hagyományos fogantyúkkal ellátottajtók mellett döntünk, közel kétezer fogantyú közül választhatunk a Forest kínálatából.


Gola fogantyú nélküli alumíniumprofil

Részletek: www.foresteu.com


Kapcsolódó dokumentum:


tegye-praktikusabba-konyhajat


Tetszett a cikk?