Asztalos és a szálloda

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés enyhítésére különböző gazdaságélénkítő csomagok, pályázati lehetőségek jelennek meg a vállalkozások számára. Ezek egy része a faiparban is generálhat keresletnövekedést bizonyos termékcsoportokban.

Az egészségügyi korlátozások bevezetése talán legérzékenyebben a szálláshely-szolgáltatókat érintette, hiszen a „Maradj otthon!” felhívás szinte a teljes vendégkört egyik napról a másikra eltüntette. Különösen igaz ez a külföldi turistákra, akik hiányát a hazai vendégekkel remélik pótolni. Mindez azt is jelenti, hogy a hazai fogyasztók óvatosságból nem a bizonytalan kimenetelű külföldi utakat választják, hanem hazai szálláshelyeket keresnek fel elsődlegesen. Ebből adódóan a szálláshelyek igénybevétele is meg fog növekedni, ami együtt járhat az ott lévő eszközök gyorsabb elhasználódásával.

Ennek a folyamatnak az enyhítésére nagyon jól jött az a pályázati csomag a szálláshely-adóknak, amely szerint mintegy egymillió forintra lehettet pályázni vendégszobák kialakítására és korszerűsítésére. A kiíráson nyert összegek felhasználásának várható hatása, hogy nagyobb megrendelés-állomány érkezik a faipari üzemeknek. Az üzemek felkészülését a felmerülő speciális igények kielégítésére nagyban segíthetik olyan beszállítói ötletek és alkalmazások, melyet például az egyik vasalat forgalmazó cég dolgozott ki és tett közzé. Ez az alkalmazás kimondottan a szállodaiparban alkalmazható belső kiegészítő elemeket, vasalatokat szedi egy csokorba, a felhasználók igénye szerint.

A nagy tapasztalatokkal rendelkező forgalmazó olyan termékcsaláddal áll a tervezők és felhasználók rendelkezésére, amelyek használata egy szállodai szoba felújításánál vagy kialakításánál elengedhetetlen. A kínálatban megtalálható a bejárati ajtók vasalata, zárak, beléptető rendszerek, a belső bútorzat különböző elemei, de vannak ledes világítótestek sőt, trezorok is a portfólióban. A fogantyúk, akasztók, kiegészítők mind egy stílust alkotnak, ahogy a fürdők üveg vasalatai és falra szerelhető függesztők is egy szériát mutatnak. Az alkalmazás a látványos 3D technológiát hívja segítségül, hogy bemutasson egy, a forgalmazó termékeivel felszerelt virtuális szállodai szobát, ezzel is ötleteket adva a leendő megrendelőknek. A digitális felületen a szállodai termékek jól csoportosítva megtalálhatóak, emellett az alkalmazásban a komplett katalógus is letölthető.

Minden képen figyelni kell erre a beruházói körre.

Forrás: haefele.com


Tetszett a cikk?