Blum SpaceStep

Kevés olyan embert ismerek, akinek a lakásában minden holminak van helye, illetve mindenhez könnyen hozzáfér. A plafonig érő szekrények sok pakolásra szánt helyet rejtenek. A felső, nehezen elérhető szekrényekbe szezonális ruhákat, tárgyakat szoktunk tárolni.

De mi van akkor, ha ezekből a szekrényekből kell kibányásznunk valamit, vagy a gyerekeknek kell valami hirtelen?

A Blum SpaceStep egy, a lábazatba integrált rendszer. Segítségével a család kisebb tagjai is el tudják érni a munkapultot, mosogatót vagy mosdókagylót. Az időseknek pedig egy nagyon stabil nagy felületű fellépőt biztosít.

További érdekes alkalmazási lehetősége, hogy akár sportoláshoz is alkalmazható step-padként. Így egyszerre több funkciót is betölt. Gyerekek pedig ráülve a cipőjüket is felhúzhatják, beköthetik.

Hogyan tervezzünk?

A Blumtól megszokott módon a meglévő rendszerelemeket használja fel. A fémoldalas fiókok képezik a SpaceStep gerincét, de a vezetősín rendszerek is alkalmazhatók.  Ehhez csatlakozik a fellépő vasalat.

Természetesen Tip-On, Blumotion és Servo-Drive rendszerekkel is kombinálható.

Háromféle lábazati megoldáshoz alkalmazható, ami lefedi a szokásos megoldásokat.

Felülettel egy síkba:

Visszaállással:

Visszaugrással és alacsony lábazattal:

A fiókokba továbbra is integrálhatjuk az Orga-Line elemeket is. A fellépő anyaga bármi lehet, de ajánlott csúszásmentes felületű agglomerátumokat alkalmazni.

Tipp: Sokszor probléma konyhabútoroknál, hogy a mikrohullámú sütő túl magasra kerül. Folyadékok kiemelése így nehézkessé válik. Erre is jó megoldást kínál a SpaceStep.

Forrás:
blum.com


Tetszett a cikk?