Cabineo a Lamellotól! Egyszerű, gyors és erős!

A Cabineo egy darabból álló, fúráson vagy maráson alapuló bútorösszehúzó vasalat. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően minden CNC-megmunkáló központtal kialakíthatók a szükséges furatok, beleértve az egyszerű 3-tengelyes gépeket is. Az excentrikus elven működő társaihoz képest a Cabineo hatékonyabb előszerelést és gyorsabb összeszerelést ígér.

További előnye a rendszernek, hogy nincs szükség további pozicionáló kötés alkalmazására (köldökcsap). A kötőelem kialakításánál fontos szempont volt, hogy minimális erőforrás-felhasználással maximális funkcionalitás legyen elérhető. A Cabineo jelentős előnyöket kínál a gyártási, szállítási és összeszerelési folyamatban. A csatlakozó a gyártási folyamat során beépíthető a munkadarabokba, amelyek viszont kényelmesen egymásra rakhatók a szállításhoz, anélkül, hogy azok megsértenék a többi alkatrész felületét. A bútoralkatrészek összeszerelése során nem kell laza, lötyögő vasalatokkal bíbelődni és kizárt a hibás összeszerelés esélye.

A csatlakozóelem egy műanyag házból és benne egy csavarból áll. Az egydarabos Cabineo előre behelyezhető, és így rakásolva könnyen szállíthatóvá válnak a bútorelemek. Nincs szükség továbbá a szerelési termékek külön csomagolására.

A termékcsalád részeként különféle színű burkolatok kaphatók, amelyek másodpercek alatt rögzíthetők a Cabineo-hoz.

A felhasználók véleménye szerint legfőbb előnyei  a konkurens termékekkel összehasonlítva a gyors termelés, hiszen bármilyen CNC géppel megmunkálható a 3 tengelyestől a fészekmaró technológiáig, illetve a Cabineo sablon segítségével akár kézi géppel is.

Csupán felületi marás/fúrás szükséges élmarás nélkül. Csupán egy szerszámcsere – 5 mm fúró a csavar furatához és egy 15 mm fúró/maró a fészekmaráshoz. Nincs szükség további tiplikre, csavarokra a pozicionáláshoz.

Az erős kötés 900N- ig terjed, amennyiben a Cabineo 12 –es kötőelemet alkalmazzuk 19 mm-es forgácslapba. Sarok, fenék, közbenső kötésre is alkalmazható  (min. 12 mm vastagságban). Polc, osztópanel utólagos beszerelése is lehetséges. Több színben kapható takarósapkák segítségével a kötőelem teljesen eltüntethető. Mára már fekete színben is kaphatók a sötét felületekhez.

Forrás:
Lamello.de


Tetszett a cikk?