Akié a választás, azé a gyötrelem is


A gardróbszekrények szerkezeti kialakítása nagyban függ az alkalmazni kívánt vasalatok típusaitól. A megrendelővel történő egyeztetés során már az elején tisztáznunk kell, hogy hagyományos nyíló, vagy tolóajtós, esetleg harmonikaajtós frontokat szeretne az ügyfél. A nyitott, front nélküli, vagy gardróbszoba esetében egyértelműen ez a problémakör nem, vagy csak korlátozottan áll fenn. Tovább tetézheti a problémakör összetettségét, amennyiben nem falnyílásba, vagy falfülkébe történik a beépítés. Jelen cikkünk e két utóbbi esetet tárgyalja, mivel az itt leírtak kis módosítással alkalmazhatók a magányosan álló szekrényeknél is.

Az elmúlt évek trendje, hogy a gardróbszekrényeket két, három, esetleg négy nagy méretű tolóajtóval zárjuk le a kíváncsi szemek elől (persze a porosodást is próbáljuk ezzel korlátozni). Nézzük sorjában a különböző tolóajtó-vasalatok előnyeit és hátrányait.

A tolóajtó-vasalatoknak két nagy csoportja ismert. Az egyik az alsó futású, a másik a felső futású, vagy függesztett. Funkciójuk ugyanaz, azonban mind árban, mind esztétikumban és munkaórában kifejezve óriási a különbség.

 A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.