RAUVISIO innara: természetes anyagokból készült falburkolat

Innara egy védőistenség neve volt a bronzkorban. 2023 októberétől a falburkolatok új generációját is jelképezi. A RAUVISIO család új tagjával a REHAU olyan anyagot fejlesztett ki, amely három szempontból is megfelel a nevének: védi a környezetet és magát a falat, a fire.protect változat pedig megfelel az A2-s1,d0 tűzvédelmi besorolásnak is. A dekorok széles választékának köszönhetően pedig a dizájn tekintetében sem kell kompromisszumot kötni.

A RAUVISIO innara tisztán természetes termékként új mércét állít fel a fenntartható építőanyagok terén. Az új anyag összetétele csaknem 100%-ban ásványi összetevőkből és természetes szálakból áll. A REHAU pedig még egy lépéssel tovább megy a környezeti felelősségvállalás terén: Az új felületeket teljesen autonóm energiaellátással állítják elő. A felesleges gyártási hulladékot a nyersanyagok teljes újrahasznosításával és a gyártásba való visszaforgatásával kerüljük el. Ezenkívül a nyersanyagokat kizárólag Európából szerzik be, hogy a szállítás minimálisra csökkenjen.


A dizájn és a biztonság találkozása

E fenntarthatósági szempontok mellett a RAUVISIO innara megfelel a REHAU magas szintű tervezési és minőségi követelményeinek is: Az ásványi szálas panelek rendkívül tartósak, sokoldalúak és könnyen feldolgozhatók, elegáns dekorjai pedig bármely belső teret feldobnak. A falburkolat ellenáll a karcolásoknak és a vegyi anyagoknak, valamint könnyen tisztítható, így olyan területeken is használható, ahol a felületek különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve. A szállodák, kiskereskedelmi egységek, kórházak és irodák mellett a RAUVISIO innara dekoratív falburkolatként is ideális a belsőépítészeti munkákhoz, ahol az új felületet fürdőszobafelújításoknál, konyhai hátfalburkolatként és sok más területen is lehet használni. A vásárlók tíz vonzó dekoráció közül választhatnak, az ipari beton kivitelű Iron Concrete-től kezdve az elegánsan hűvös Smoke Blue-n át a meleg vörös Jasper-ig. Ezek a dekorok tökéletesen összehangoltak és könnyen kombinálhatók. Ha saját dizájnt szeretne, ez az új anyag ideális választás: a digitális nyomtatásnak köszönhetően egyedi dekorok készíthetők.


A2-s1,d0 tűzvédelmi besorolással is kapható.

A középületekben és a különleges rendeltetésű épületekben a belső kialakításnak meg kell felelnie a szigorú tűzvédelmi előírásoknak. Ezért a REHAU a RAUVISIO innara kollekcióban található dekorok tűzvédelmi változatát is kifejlesztette. Az innara fire.protect a standard változat összes termékelőnyével büszkélkedhet, miközben megfelel az A2-s1,d0 tűzvédelmi osztály követelményeinek is. Nem éghető anyagként, amely megakadályozza a füstkibocsátást és a lángoló cseppeket, megbízható védelmet biztosít - így alkalmas az egészségügyi ágazatban, valamint középületekben, például iskolákban, óvodákban, eladótérben és éttermekben való felhasználásra. A panelek nem tartalmaznak káros anyagokat, és biztonságosan használhatók belső falak védelmére. Ráadásul: Nemcsak a felületek biztosítják a védelmet - a REHAU ügyfelei egy forrásból származó, bevizsgált komplett rendszert is kapnak, amely panelekből és ragasztóból, valamint szükség esetén profilokból áll. A Slate, a Limestone és a Chalkone dekorok már raktárkészletről kaphatók tűzvédelmi kivitelben, egy vagy több darabos rendelési mennyiségben. Más dekorok bizonyos minimális darabszámok esetén gyárilag megrendelhetők.

Legyen szó tűzvédelemről vagy standardról - a RAUVISIO innara elegáns dizájnmegoldás. Az anyag méretre szabása és feldolgozása az építkezésen faipari szerszámok segítségével egyszerűen kivitelezhető.

A RAUVISIO innara-val a REHAU egy új, kiváló minőségű és fenntartható anyagot vezet be a rendkívüli projektekhez, rendkívüli formatervezésben. Teljesen összhangban a vállalat mottójával: "A kivételes belsőépítészet lehetősége".


Tetszett a cikk?