Sopron Design Week


A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara, valamint a Sopron Design Week szervezőcsapata 2021. október 6–15. között számos programmal, kiállítással várta az érdeklődőket a Design Week keretében.

75 ÉV, 75 SZÉK – VÁSÁRHELYI JÁNOS ÉLETMŰ-KIÁLLÍTÁSA

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Magyar Bútorés Faipari Szövetség szervezésében október 6-án méltó ünneplés keretei között nyílt meg a kar egykori oktatója, Vásárhelyi János Ferenczy Noémi-díjas formatervező életmű-kiállítása a SOE Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kar dísztermében. A hetvenöt éves Vásárhelyi János gazdag életművéből hetvenöt szék adta a kiállítás anyagát Jakab Csaba DLA és Márton László Attila kurátorok gondozásában.

A kiállításmegnyitón dr. Pásztory Zoltán, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánhelyettese köszöntőjében méltatta Vásárhelyi János korábbi, a karon végzett munkájának jelentőségét. Kitért az ülőbútor-tervezés és gyártás komplexitására. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke, Wilhelm Gábor személyes hangon köszöntötte Vásárhelyi Jánost, majd Jakab Csaba DLA kurátori kiállításmegnyitó szövege hangzott el, számos veretes gondolattal az alkotásról, az emberi tartásról. A köszöntők és a megnyitóbeszéd után Vásárhelyi János kért szót, érzelmekkel telített megnyilatkozása egyszerre volt nyersen őszinte és megható. Az est moderátora és házigazdája Lenkei Balázs DLA, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének igazgatója volt.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.