Soproni Design Week az Alkalmazott Művészeti Intézetben

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is októberben rendezte meg a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézete a Sopron Design Hetet.

Október 11-én a partiumi Bihardiószegi workshop prezentációjára került sor. A nyáron a Soproni Egyetem építőművész, formatervező, tervezőgrafikus hallgatói és a Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad tervezőgrafikus hallgatói együtt vettek részt a Bihardiószegen (Diosig, Románia) megrendezett alkotótáborban. A táborban az érmelléki települést tanulmányozták, s javaslatokat tettek az építészet és településrendezés, a helyi termékek és szolgáltatások fejlesztésére. A Sopron Design Week keretében érkezett egy 20 fős küldöttség Bihardiószeg településről, több hallgató a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karról is vendéglátás és turizmus szakokról, valamint mintegy nyolcvanan az Alkalmazott Művészeti Intézetből. A kerekasztal beszélgetésen részt vett Mados Attila bihardiószegi polgármester, Péterfalvi Ágnes, a Botanikuskert vezetője és Szőke Tünde, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar tanársegédje, a termálfürdők szakértője. A 9 napos nyári alkotótábor a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia és Bihardiószeg Önkormányzatának támogatásával valósult meg. A workshopon 15 hallgató és 5 tanár vett részt, akik szeptemberben tovább dolgoztak az anyagokon. A workshopon kidolgozott és október 11-én kiállítás keretein belül is bemutatott anyag (a település turisztikai célú fejlesztése építőművészeti, vizuális kommunikációs vonatkozásban) nemzetközi szinten is figyelemreméltó, hazai vonatkozásban pedig abszolút kiemelkedő.

Október 12-én adták át azok a díjakat, melyeket az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói kaptak, akik a frissen átadott Hegiq Hotelbe terveztek egyedi grafikákat az egyetemen tartott projekthét keretein belül. Ezek az alkotások azóta már a hotel falait díszítik. Ezután a nyári hegykői workshopról tartottak prezentációt és mutatták be a kiállítási anyagot.

Október 13-án az Eurojet és az Erco szervezett előadásokat, ahová eljött a Müpa és a Zeneakadémia akusztikai tervezője is prezentációt tartani.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-2210


Tetszett a cikk?