Egyszerűség és biztonság – Bútorvásár Kölnben

A 2024 januárjában megrendezendő kölni bútorvásár – imm cologne – célja az, hogy még tovább növelje innovatív formátumokkal az élet és a lakberendezés sokszínűségét. Az újonnan tervezett tartalom- és rendezvényplatformok a művészet és a design közötti határok elmosódását tükrözik. Számos kiállító mutat be új megoldásokat, többek között multifunkcionális bútorokat lakó- és munkahelyek számára, időjárásálló kanapékat beltéri és kültéri használatra, valamint rugalmas, moduláris berendezési koncepciókat a különböző anyagi lehetőségekhez. A fenntartható életvitel továbbra is központi téma: a fenntarthatóság, a körkörösség és a hosszú élettartam befolyásolja a bútorválasztást, formálja a színeket és formákat is.

A bizonytalanság idején egyre fontosabbá válik a visszavonulás és a biztonság utáni vágy. A nyugodt és tapintható kialakítás pihentető, lazító környezetet biztosít. A jelenlegi lakberendezési trend az érzékien vonzó szöveteken, mintákon és textúrákon, valamint az olyan anyagokon alapul, mint a fa, a bőr és a természetes kő, amelyeket egyre gyakrabban használnak bútorfelületeken. A belső tereknek melegséget, a természethez, a földhöz való kapcsolódást kell közvetíteniük.

A jelenlegi életszemlélet az egyszerűség iránti vágyban tükröződik, ami a berendezési tárgyak karcsúsításában is megnyilvánul. A bútorok a kihagyás elvét követik, vagyis a kompakt méreteknek és egyszerű formáknak köszönhetően a székek, asztalok és kanapék bárhol elférnek. A minimalista dizájn a visszafogottságot és az időtlen eleganciát testesíti meg. Pozitív mellékhatás az erőforrások megtakarítása a minőség romlása nélkül.


Az imm cologne január 14-18-ig, vasárnaptól csütörtökig, 9-18 óráig, kizárólag szakmabeli látogatók számára megtekinthető (csütörtökön 17 óráig) a kölni kiállítási központban.


Forrás: dds


Tetszett a cikk?