REHAU szakmai konferencia 2024 – A bútoripari élzárás jelene és jövője

Az élzáró technológia óriási jelentőséggel bír a bútoripar számára. A képlet egyszerű: tökéletes él nélkül nincs tökéletes bútorlap. A témában illetékes bútoripari és belsőépítészeti szakemberek évente egyszer a REHAU élzáró konferencián találkozhatnak egymással és a REHAU szakembereivel. Idén a németországi IMA Schelling Group GmbH adott otthont a kelet-vesztfáliai Lübbecke városában megrendezett eseménynek, ahol mintegy 140 résztvevő ismerkedett meg a bútorlap élzárás legújabb trendjeivel és technikáival.

Dr. Uwe Krämer, a REHAU műszaki igazgatója, valamint Simon Waterbär, az IMA Schelling értékesítési igazgatója és Martin Krügers, az IMA Schelling szervizigazgatója üdvözölte a vendégeket az IMA Schelling csoport telephelyén. "Az a tény, hogy 33. alkalommal jövünk össze, azt mutatja, hogy az iparágban milyen nagy szükség van az információcserére" - mondta Dr. Uwe Krämer. "Számunkra, valamint a gép- és szerszámgépiparban tevékenykedő partnereink számára ez a rendezvény tökéletes platform arra, hogy bemutassuk a bútoripar legújabb fejlesztéseit. A bútoripar számára viszont ez a fórum lehetőséget kínál arra, hogy tökéletes alkotóelemekből álló, egyedi bútormegoldásokat kínáljon ügyfeleinek." Az élzáró konferencia hagyományosan a gyártócsarnokokban zajló gyakorlati résszel kezdődött. Ott a látogatók élőben tapasztalhatták meg, hogy a RAUKANTEX élzárók és a RAUVISIO bútorlapok innovációiból hogyan születnek egyedi kivitelű darabok.


Az ügyfél van a középpontban

75 év - a REHAU bemutatója egy történelmi dátumra való utalással kezdődött. A REHAU-t 1948-ban alapították és azóta egy háromszemélyes vállalatból egy világszerte sikeres cégcsoporttá fejlődött. Egy dolog viszont az évtizedek során is változatlan maradt: Az ügyfelek elégedettsége a REHAU legfőbb prioritása.

hirdetés


 

RAUKANTEX pro használatban a Veriset AG-nál - Svájc legnagyobb konyhagyártó vállalatánál

A REHAU cég egyik legnagyobb svájci partnerének előadása betekintést nyújtott abba, hogyan használják a RAUKANTEX pro lézeres élzárót a konyhagyártás során. Christian Kramis, a svájci családi vállalkozás termelési és logisztikai vezetője elmagyarázta, hogy a Veriset milyen lépéseket tesz a tökéletesen élzárt bútorlap elkészítése érdekében. A Luzern melletti Rootban található gyártóüzemben a világ konyhai piacának egyik legmodernebb összeszerelő sora működik. Ott óránként több, mint 80 darab bútor gyártható 1 tételes méretben. A folyamatokat digitálisan vezérlik - beleértve az élzárást is, amelyhez 2011 óta a RAUKANTEX pro-t, a nullfugás élanyagot használják. A felhordáshoz dióda lézert használnak, egy olyan eljárást, amellyel Christian Kramis szerint a legjobb eredmények érhetők el az élzárás során.


Fenntarthatóság és innováció RAUKANTEX-szel

A következő részben Matthias Hacker, a REHAU vezető mérnöke mutatta be a fenntarthatóság témáját, amely szintén nagy múltra tekint vissza a REHAU-nál, és amelyet ma már a teljes ellátási láncban figyelembe vesznek. A fenntarthatóság átfogó megközelítése a nyersanyagok kiválasztásától kezdve az új RAUKANTEX eco és evo élzárókig terjed.


A gazdaságossági lehetőségek kihasználása digitalizáció által

Az a tény, hogy a REHAU a termék mellett a szolgáltatásra is összpontosít, szintén egy külön előadás témája volt. A digitális szolgáltatásoknak köszönhetően, amelyeket a vállalatok többféleképpen is igénybe vehetnek, jelentős megtakarítási potenciál rejlik az idő, a gépek rendelkezésre állása, a hiányzó alkatrészek és a raktárkészletek tekintetében. Hogy a #edgeisdigital hogyan integrálható a folyamatokba, azt a herpa tech GmbH élőben mutatta be a gyakorlati szekcióban.

A rendezvény végén Dr. Uwe Krämer köszönetet mondott minden előadónak és partnernek és egy pozitív nyilatkozattal búcsúzott: "Minden évben izgalmas látni, hogy a bútorgyártásnak ebben a kis szeletében, az élzárásban is mennyi kreativitás rejlik. És hogy nemcsak mi igyekszünk innovatívak maradni és tovább gondolni ezt a terméket, hanem hogy más cégeket is inspirál ez a kérdés. Az élzáró konferencia bizonyítja ezt a dinamikát az élzárástechnikában és a maga nemében ez az egyetlen ilyen jellegű rendezvény. Alig várom, hogy lássam, milyen innovációkkal gazdagodhatunk majd 2025-ben."


Tetszett a cikk?