Jól teljesített a 2016-os XYLEXPO!

A 25. alkalommal FieraMilano-Rho-ban megrendezett Xylexpo kiállítás, melyre idén május 24–28. között  került sor, kitűnő végeredményt produkált.

29 189 négyzetméteren 441 kiállító, ebből 122 külföldi, 41 000 regisztrált belépés, 17 145 látogató.

Utóbbi számot tekintve 14,2 százalékos növekedést mutat a két évvel korábbi kiállításhoz képest.

Ha a nemzetközi látogatókat vizsgáljuk, akkor is szembetűnő a nagy érdeklődés. 5068-an jöttek a  világ minden tájáról, akik 21,9 százalékát adták az össz. látogatószámnak. Ez 9,3 százalékkal  magasabb érték, mint 2014-ben.

Európa képviseltette magát a legnagyobb számmal: a látogatók 70,8 százalékát tették ki. Ezt Ázsia  követte (Oroszországot és Törökországot is beleértve) 12,9 százalékkal, Amerika 6 százalékkal,  Afrika 3 százalékkal és Óceánia 1 százalékkal.

Ha az olasz látogatókat nézzük: a kiállítást megtekintők 70,9 százalékát a helyiek alkották. 12 437  szakember jött el egész Olaszország területéről. Az előző kiállításhoz képest ez 16,3 százalékos  növekedés. Ezek a fantasztikus számok, melyeket elért a rendezvény, megerősítik pozícióját a világ legelőkelőbb faipari kiállításainak sorában. Dario Corbetta, a Xylexpo házigazdája elmondta:

“Igazán elégedettek vagyunk az eredményekkel. Sok embert láthattunk a standokon mind a kiállítók,  mind a látogatók részéről. Egy másfajta szellemiséget, levegőt, egy jobb atmoszférát érezhettünk a  kiállítás alatt. Érzékelhető volt az egymás iránt való őszinte érdeklődés. Szeretném hangsúlyozni azt  a tényt, hogy mindenki, aki idén részt vett a Xylexpón kész a jövőbeni együttműködésre.”

Ez utóbbi kijelentés képviseli talán legjobban a kiállítás sikerének kulcsát. Egy folyamatosan bővülő  piac, valamint egy szervezet kemény munkája áll amögött, hogy egy ilyen sikeres rendezvény  létrejöhessen; ahol a kiállítók és a látogatók is megtalálják kérdéseikre a választ.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-junius-11


Tetszett a cikk?