A SZAKMASZERETET BIZONYÍTÉKA

Immár ötödik alkalommal rendezték meg – az Országos Asztalos Szövetség, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában – a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt.

Idén az első fordulót április 6-án, a Ligno Novumon tartották meg, ahová 23 iskolából 47 csapatot delegáltak, közülük a döntőbe 14 juthatott.

A két körben lebonyolított elméleti forduló megkezdése előtt Pintér-Péntek Imre, az X-Meditor Kft. tulajdonos ügy-vezetője köszöntötte a résztvevőket. A Ligno Novum kiállításnak otthont adó pavilon zsúfolásig telt médiatermében az asztalra „felpattanva” beszélt arról, hogy miközben az asztalosságot a hiányszakmák egyikeként tartják hazánkban számon, közel másfélszáz fiatal méretteti meg magát ezen a rangos asztalosversenyen. Jó tanácsként azt mondta a fiataloknak, hogy tanulják meg jól és becsüljék meg ezt a szakmát, mert a példák is azt mutatják, hogy aki jól csinálja, az megtalálja ezen a területen is a számítását.

Nagy odafigyelést, hosszú távú tanulást és sok gyakorlati időt követel meg a fiataloktól az asztalosság, amely egy csodálatos szakma – fogalmazott a diákok előtt Árkossy Tamás, az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség elnöke, aki az ország egyik legnagyobb középiskolai szakmai versenyének hagyományáról, a Ligno Novum kiállításhoz kapcsolódó helyszín újdonságáról, valamint a soproni döntő iránti várakozásról is beszélt.

A döntőről, ahová a Tóth György – a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar mérnök-tanára, tan-üzemvezető – által összeállított szakmai kérdéssor írásos megválaszolásán keresztül vezetett az út…


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-11-17


Tetszett a cikk?