Otthonteremtés és design felsőfokon

Az OTTHONDesign kiállítás évek óta stabil része a hazai legnagyobb otthonteremtési kiállítási csokornak. A CONSTRUMA, RENEO és CONSTRUMA Kert alkotta csokor az OTTHONDesign-nal együtt várja a látogatókat április 6–10. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az OTTHONDesign kiállítás felöleli az otthonteremtés teljes témakörét: bútor, konyhatechnológia/háztartási nagygépek, fürdőszoba & wellness, kandalló, burkolatok, világítástechnika.

2016-ban először KONYHAShow elnevezéssel a konyhatechnológia, konyhabútor téma önálló pavilonban kap elhelyezést, ahol megtekinthetik a Jövő konyhája 2015 pályázat nyerteseinek makettjeit is. A LOSZ bemutatja a Jövő konyhája standot, ahol fő szempont, hogy egyre gépiesedő világunkban az energiahatékony technika adta lehetőségek kihasználása mellett, a konyha kialakításánál a környezettudatos gondolkodásmód is megjelenjen.

Az OTTHONDesign Top Tipp ingyenes lakberendezési tanácsadás a látogatóknak nyújt segítséget a lakásbelső kialakításához.

A Download Design a 2015-ös kiállításon debütált, mint Magyarország első open design projektje. Célja, hogy a felhasználó olyan ingyenesen letölthető design bútor tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetőek. A projekt sikerét mutatja, hogy a Download Design-t jelölték a Highlights of Hungary 2015 Díjra is.

A látogatók találkozhatnak a magyar tervezők legújabb munkáival a Magyar Design standon. Ezek a munkák egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét, és adnak kézzelfogható, akár megvásárolható példákat. A stand kifejezetten az otthonteremtéshez, lakberendezéshez kötődő területeken született legfrissebb munkák átfogó bemutatására vállalkozik.

A kiállítás öt napján várják az érdeklődőket különböző konferenciákkal és workshopokkal. A kiállítás nyitó napján a LOSZ tart Konyhatechnológiai workshopot a G pavilon VIP-termében, a Multikomplex programja pénteken kerül megrendezésre ugyanitt. A Bútorszövetség konferenciája április 7-én lesz, Fától a bútorig címmel.

Construma, Reneo, CONSTRUMA Kert, Ligno Novum

Az OTTHONDesign kiállítás a CONSTRUMA-val, a hazai legjelentősebb építőipari szakkiállítással együtt kerül megrendezésre. Az építőanyagok, építőipari megoldások mellett a megújuló energiahasznosítás (RENEO) és az épületgépészet kiállítói mutatkoznak be. 

Hogyan építs jó tetőteret! címmel lesz interaktív bemutató az A pavilonban. Az ÖKO CITY stand pedig egy közel 0 energiafelhasználású családi ház működését mutatja be.

A CONSTRUMA Kert profi kerttervezők, kertépítők versenymunkáit mutatja be. Az érdeklődők válogathatnak a kertápoláshoz szükséges termékekből és dísznövények közül a kertjük kialakításához.

Idén a Ligno Novum – Woodtech is a kiállítási csokorral egy időben várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Vásárterület B pavilonjában, ahol az asztalos- és faipar legújabb információit, gépeit, szerszámait és technológiáit ismerheti meg a látogató.

 

A kiállítási csokor nyitva tartása:

Április 6–10. 9.00–18.00  (vasárnap 17.00 óráig).

 

Szakmai napok: április 6–8. 

 

Bővebb információ a kiállításokról, szakmai program és online regisztráció: 

www.construma.hu, 

www.otthon-design.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-marcius-38


Tetszett a cikk?