25 éves az OAFSZ – fontosak a tradíciók!


Árkossy Tamás, az Árkossy Bútor Kft. ügyvezetője, az OAFSZ elnöke.

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség tavaly volt 25 éves. A jeles jubileum sok beszélgetésre  adott teret és időt. Az igazi nagy ünnepségek a 2016-os tavaszra tolódtak, éppen a Ligno Novummal  kezdődően. A szakma ezen megemlékezésekkel, és a múlt megbecsülésével is a jövőt építi. Ezért  fontos, hogy az OAFSZ-alapítókról a szövetség tradíció-megőrző sorozatot is tervez.

Árkossy Tamás, az OAFSZ elnöke ehhez kapcsolódóan elmondta, a szövetség alapítóinak nagy  érdemük van abban, hogy a szakma megbecsülése, elismertsége és lehetőségei bővültek. Nyilván a  világ sokat változott az elmúlt 25 év alatt. Lehet módosultak is az alapvetések, melyek a szövetség  munkáját meghatározzák, ám az egészen bizonyos, az alapítói szándék nemességéhez és  fontosságához nem férhet kétség.

Az elnök kifejtette: a múltat ismerni kell ahhoz, hogy erőteljesebb, még hasznosabb jövőt  építhessünk. Ebben az utánpótlás-nevelés kiemelten fontos. Ám az utánpótlásban tanuló, dolgozó  fiatalok számára is izgalmas lehet a magyar asztalosok és a faiparban dolgozó mesterek szövetségének a múltja. Ezért gondolt arra az OAFSZ, hogy hivatalos fórumán, a Magyar  Asztalosban 2016 márciusától egy alapítókat bemutató sorozatot indít.

A sorozat elindításával egy időben felkéri tagjait, hogy ha van emlékük, fotók, írások, oklevelek stb.  az elmúlt negyed évszázadról, azt küldjék el a szövetséghez, hogy azokat esetleg egy kiállítás vagy  egy kiadvány méltóan tudja majd bemutatni.


Tetszett a cikk?