HOMAG CITY PREMIEREKKEL TARKÍTVA

A HOMAG csoport idén is kitett magáért Nürnbergben, hiszen a vásár legnagyobb kiállítójaként 1700 m2-en 30 gépet vonultatott fel, amelyek többsége működés közben volt látható a rendezvény 4 napja alatt. Idén először mutatkozott be a paletta két innovatív újdonsága, a Venture belépő szintű 115 5-tengelyes CNC és a Bütfering SWT 200 kontaktcsiszoló is, amely osztatlan sikert aratva számos megrendelést produkált.

A Homag 2015-ben különösen sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen először a fennállása alatt átlépte az 1 milliárd eurós forgalmat, de úgy tűnik, a Holz-Handwerken realizált megrendelésállomány az idei év vonat-kozásában újabb forgalmi rekorddal kecsegtet. Az idei Holz-Handwerk valamiért kimagaslóan jó látogatottságot produkált, több mint 110 000 látogató jött el Nürnbergbe, amelyek  között cirka 30% külföldről érkezett. Az általános látogatói rekord fókuszáltan csapódott le a Homag standján, folyamatos telt ház és rekord megrendelésállomány jellemezte a fórumot.

A MEGHATÁROZÓ TREND: „HANDWERK 4.0"

A „Növekedés a HOMAG csoporttal" marketingüzenet mellett a legfontosabb trendre, az intelligens  gyártásra is nagy hangsúlyt fektettek a Homagnál, sőt a cég ezen innováció éllovasának számít a  szegmensben. De mi is ez a Handwerk (Kézműipar) 4.0? Mennyire komoly invesztíció egy kézműves cégnél, kis- és középüzemnél az intelligens gyártás megvalósítása?

Mint azt a Homagnál a standon több helyütt is megmutatták, nem túlzott ördöngösség a hálózatban  való gyártás. Kellenek hozzá intelligens megmunkáló berendezések, amelyek egymással a gyártási  adatokért, a gyártási folyamatért felelős szoftverekkel, a raktárkészlettel kommunikálni tudnak. Követni és azonosítani kell tudni a megmunkálási folyamatban az egyedi alkatrészeket, azok  megmunkáltságát. A Homag intelligens üzemvezérlés megoldásai, beleértve az egyes megmunkáló  egységek vezérlését és a teljes gyártófolyamatért felelős keretszoftvert, mint például az eSolution,  nagy sikert arattak. Bemutatásra került továbbá a woodCAD|CAM megoldás, amely az ötlettől a  késztermékig segíti a tervezőt és a gyártást a megfelelő látvány és gyártmányadatok szállításával, magában foglalva egy, az ügyfélnél az eladást segítő komplett lakberendező modult is. A szoftveres  megoldások legtöbbje, mint például a woodNET vagy a woodFactory is elérhető hálózati vagy  egyedülálló verzióban is.

WOODCAD|CAM

A HOMAG immár a 11.0-s új programverziója további hatékonyság és felhasználóbarát  tulajdonságokkal örvendeztette meg a felhasználókat: új funkciók kerültek beépítésre és tovább  finomították a megjelenítést is. A woodCAD|CAM egy parametrizált, teljes értékű bútoros  CAD-szoftver, amely direktben képes a megmunkáló berendezésekkel kommunikálni. A műhelyrajzok és stücklisták a tervezést követően egy kattintásra rendelkezésre állnak és a megmunkáláshoz  szükséges konstrukciós adatok automatikusan NC-programkódokká konvertálódnak, amelyeket a  HOMAG CNCközpontok hibátlanul tudnak értelmezni.

WOODFACTORY

Miután a woodCAD|CAM létrehozta a megfelelő adatokat, létrejöttek a gyártásra váró virtuális termékek és alkatrészek, belép a képbe a woodFACTORY, amely a gyártásra váró alkatrészhalmazt  optimalizálja a géppark, a rendelkezésre álló kapacitás, a gyártási eljárások és az egyéb paraméterek függvényében. Legyen szó folyamatosan változó megrendelésállományról egyedi  termékekkel, vagy szériatermelésről, különböző kisebb-nagyobb szériák esetén a gyártási kapacitás  optimalizálása nagyon nagy lehetőséget biztosít a költségek leszorítása, a legnagyobb kihozatal  elérése területén.

WOODNET

A woodNET a HOMAG gyártót segítő marketingszoftvere, egy online működtethető 3D-s prezentációs  lakberendező szoftver, alapvetően a bútoriparra kihegyezve. A woodNET virtuális  terében a feltöltött bútormodellek tetszőlegesen kiválaszthatóak és elhelyezhetőek, hogy
a vevő teljesebb képet kaphasson a megvásárolandó bútormegoldást illetően. A bútorok könnyedén  konfigurálhatóak, méretek, színek, frontok könnyedén cserélhetőek az adott bútoron és a végleges  helyére helyezve a virtuális térben fotorealisztikusan is ellenőrizhető az eredmény.

HOMAG ESOLUTION

Az eSolution alapvetően a kis- és középüzemi bútorgyártó üzemek gyártási folyamatának az  összehangolását célozza meg, az első skicctől a késztermékig lefedve a folyamatokat. A szoftver a  Homag gépekre van optimalizálva, a maximális hatékonyságot és gyártási biztonságot megcélozva.  A szoftver támogatja a marketing/sales kommunikációt B2B, B2C relációban internetes weboldalakhoz, webshopokhoz kapcsolható moduljaival, illetve interneten elérhető megbízás és gyártáskövető modulokkal.

Bővebb információ:
www.lignomat.hu.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-50-51


Tetszett a cikk?