Horgászat a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakáján a Perfect Innovation Bt. soproni székhelyű, horgászcikkeket gyártó innovatív kisvállalkozás is részt vett, „Kapás van” címmel. A vállalkozás tulajdonosai 22 éves szakmai múlttal, saját gyártóbázison készítenek fa horgászúszókat, etetőanyagokat, különféle horgásztermékeket. Magyar Szilárd és Magyar Gábor tulajdonosok, országos és világbajnok horgászok is egyúttal.

A Perfect Innovation Bt. GINOP-projekt keretében együttműködést kötött a NYME SKK Faanyagtudományi Intézet intézetigazgatójával, prof. dr. Németh Róbert egyetemi tanárral, és szakmai csapatával új típusú, balsafából készülő versenyúszók kikísérletezésére, a prototípusok (mintapéldányok) elkészítésére.

A projekt keretében, annak társadalmasítása érdekében, a Kutatók Éjszakája 2016 tudománynépszerűsítő programsorozaton önálló standdal várták a tudomány/faanyagtudomány iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat, családokat a botanikus kerti NRRC épületében. A programon kb. 280–300 fő vett aktívan részt, ami rendkívüli sikernek számít. A programban több foglalkozás is helyet kapott, mint a:

▪ Horgászúszók festése – gyermek kézműves foglalkozás
▪ Horgászúszó töri – a parafadugótól a világbajnokságig
▪ Mire harapnak a halak? – csalik, úszók, horgásztitkok
▪ A csodálatos balsafa – faanyagtudomány és a horgászat
▪ Melyik a nagyobb, melyik a súlyosabb? – fakockák és tömegek.

További információk a szervezőkről:
NYME SKK Faanyagtudományi
Intézet: faanyag.skk.nyme.hu
Perfect Innovation Bt.: www.perfectinnovation.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-november-63-66


Tetszett a cikk?