Színvonalas eredmények - közösségépítéssel


Egy izgalmas történet zárult le: 2019. október 31-én véget ért a magyar fa- és bútoripar egyik legkülönlegesebb közösségépítő innovációs projektje, az Innowood osztrák–magyar projekt (INTERREG AT-HU 059).

Az Innowood-projekt hallgatók százait vonta be olyan egyedi innovációs folyamatokba, amelyben a fiatalok mellett több tucat vállalkozó, egyetemi oktató is meghatározó szerepet kapott. A végeredmény: előremutató bútorprototípusok, díjazott faépítészeti innovációk, nemzetközi ismertség, új együttműködések, karrierpályák, üzletek.

2017-es indulásakor a hagyományos innovációs eszköztárból merítve, egy megalapozó kutatással térképezte fel a lehetőségeket, adottságokat. A nemzetközi együttműködés révén a világpiaci trendekről is átfogó kép rajzolódott ki.

INSPIRÁLÓ HELYSZÍNEK

Az előkészítő munkálatokat tovább színesítették a tanulmányutak – mindkét ország meghatározó cégeihez. A csúcspontot a 2018-as Salone del Mobili kiállítás jelentette. Az olasz kiállítás megtekintésével kellő inspirációt és ismeretet szerezhettek a résztvevők, hogy aztán a tavaly májusban megrendezésre került bútoripari innovációs táborban egyedi és előremutató ötletekkel állhassanak elő. Egyébként ez az ötnapos innovációs tábor különleges alkotói légkörben valósult meg. A Soproni Egyetemen lévő Ligneumban dolgozták ki terveiket a diákok, akiket a bútoripar különböző szegmenseiből érkező mentorok folyamatosan segítettek, például azzal, hogy meg kellett őket nyerni a további munkához egy-egy röviden bemutatott elképzeléssel. A táborban született ötletekből 11 prototípus jött létre. 2018 szeptemberében faépítészeti táborral folytatódott a projekt, melynek zárásakor az eredetileg tervezett három helyett négy ötletet is díjazott a zsűri.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.