A tervezés kézzelfoghatóvá válik

A Palette CAD megmutatja a különböző megjelenítési stílusok előnyeit. A helyiség- és bútortervezés vizualizációja az előnyök egész sorát kínálja. Segítenek a tervezési döntésekben, elkerülik a félreértéseket, ösztönzik a belsőépítészeti fantáziát és javítják a vásárlói élményt.

A kiterjesztett valóság lehetővé teszi a virtuális 3D-modellek kivetítését a valós környezetbe. Az ügyfelek okostelefonjukkal, vagy táblagépükkel megtekinthetik a tervezett dizájnt a tényleges terükben. A tervezési fázistól függően különböző vizualizációk alkalmasak. A különböző renderelési stílusoktól a virtuális valóságig és a kiterjesztett valóságig a Palette CAD 3D tervezőszoftver számos lehetőséget kínál.

A tökéletes fotorealisztikus renderelések lenyűgözhetik és elkápráztathatják az ügyfeleket részletességükkel. Azonban nem mindig van értelme a projekt korai szakaszában túlságosan reális elképzelésekkel szembesíteni az ügyfeleket. Mert néha ez befolyásolhatja az alkotói folyamatot, s nem hagy teret a megrendelő belsőépítészeti fantáziájának. A tervezési fázistól függően különböző megjelenítési stílusok állnak rendelkezésre.

Az alapvető tervezési döntések megvitatása során a művészi marker stílusban történő megjelenítés megfelelő. Különösen hasznosak a helyiség fontos elemeinek kiemelésére, az ügyfeleknek jobb képet adnak az arányokról és a térérzetről a projekt korai szakaszában. Az akvarell megjelenés alkalmas arra, hogy érzelmeket és benyomást keltsen az ügyfelekben a helyiség kívánt hangulatáról.

Gyakran a felhasználók első számú választása és a vizualizáció legmagasabb szintje a csúcsminőségű fotórealizmus. Lehetővé teszi a helyiségek valósághű ábrázolását a legapróbb részletekig, mintha már elkészültek volna. Ez a fajta vizualizáció akkor hasznos, ha reálisan szimulálunk anyagokat, felületeket és világítási forgatókönyveket. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy pontos képet kapjanak arról, hogyan fog kinézni a tér, miután elkészült.

A virtuális valóság (VR) révén az ügyfelek teljesen elmerülnek a virtuális környezetben, s úgy nézhetnek körül, mintha fizikailag ott lennének. A paletta CAD terveket virtuálisan felfedezheti VR szemüveg vagy a Palette Move alkalmazás használatával. A VR legnagyobb előnye a térbeli jelenléte. Az ügyfelek mozoghatnak a tervezett térben, jobban megragadhatják a méreteket, s valódi hangulatot kaphatnak. Különböző szögekből tekintheti meg a bútorokat és a berendezési tárgyakat.

A tervezett bútorok és változatok bemutatásának másik izgalmas módja a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazása. Az AR lehetővé teszi a virtuális 3D-modellek kivetítését a valós környezetbe. Az ügyfelek okostelefonjukkal, vagy táblagépükkel megtekinthetik a tervezett tervet a tényleges szobájukban, így valósághűbb képet kaphatnak a szoba kialakításáról. A méretek ellenőrizhetők, az arányok megbecsülhetők és a térhatás tapasztalható. A Palette CAD segítségével a 3D objektumok AR funkciójához kapcsolódó hivatkozások és QR-kódok a tervezésből mindössze néhány kattintással létrehozhatók.


Forrás: www.palettecad.com


Tetszett a cikk?