A Timly szoftverével egyszerű a készletkezelés

A Timly optimalizálási lehetőséget kínál a vállalatok részére, hogy eszközeiket gazdaságosan tudják kezelni. A gépeket és a szerszámokat azért vásároljuk, hogy pénzt termeljünk velük, ezért érdemes odafigyelni a karbantartási időkre, hogy elkerüljük egy gép hosszabb állási idejét. A Timly szerszámkezelő szoftverével egyszerűen cserélhet információkat saját munkaeszközeiről. Helyes használat mellett a szoftver egyszerre több problémát is megoldhat. A Timly szoftver az eszközökön kívül használható adatok rögzítésére, járművek, gépek, fogyóeszközök és sok más adat kezelésére is.

A szoftver alapú munkaerőforrás-menedzsment alapelve, hogy minden szükséges erőforrás digitálisan rögzíthető. Ez magában foglalja a tisztán leltári tételeket, például bútorokat vagy polcrendszereket, amelyek részletei és elhelyezkedése állandó. Ugyanez vonatkozik a járműflottára is, ahol minden járműhöz digitális fájl készül. A lényeg azonban az összes szükséges szerszám és gép rögzítése. Minden szükséges információt a létrehozott objektum profiljában összegyűjtenek. Ez magában foglalja a műszaki részleteket, a kezelési utasításokat, valamint az elvégzett karbantartási és biztonsági ellenőrzések történetét. A szoftver segítségével történő karbantartás és javítás megtervezéséhez minden objektumhoz külön naptár tartozik. Ez kezeli a közelgő karbantartási időpontokat és a biztonsági ellenőrzéseket. Az automatikus emlékeztető funkciók támogatják az időben történő tervezést. A szoftver alapú szerszámkezelés digitális „egyetlen kapcsolattartó pontot” hoz létre a szükséges munkaeszközökkel kapcsolatos minden kérdés és információ számára. A klasszikus megközelítés szerint a munkaeszközöket olyan személyekhez rendelik, akik személyesen felelősek érte. Az ügyfélszolgálati járművekhez való fix kiosztás szintén bevett gyakorlat, s azzal az előnnyel jár, hogy a szükséges munkaeszközök a helyszínen mindig rendelkezésre állnak. Egy másik lehetőség a rugalmas kimenet, ha az egyes esetekben erőforrásokra van szükség. A Timly szoftver alapú szerszámkezelése minden változatot támogat. Mivel a szoftver felhőszolgáltatásnak készült, az adatok bárhonnan elérhetők internetkapcsolattal. A munkaeszközök azonosítása a rendszerben QR-kód segítségével történik. Mobilhasználatra okostelefonokra és táblagépekre optimalizált alkalmazás érhető el. Ez lehetővé teszi, hogy az eszközök kiadásakor minden erőfeszítés nélkül személyes kiosztást végezzenek. Gépjármű alapú kirendelés esetén időtakarékos ellenőrizni, hogy a hozzárendelt szerszámok rendelkezésre állnak-e a jármű felvételekor.

Felhőalapú szerkezetének köszönhetően a Timly igény szerint méretezhető. Nem csak asztalosműhelyek gépkezelésére alkalmas. Például a Timly szerszámkezelését a nemzetközi gépgyártó is használja a Homag famegmunkáló rendszerekhez. A svájci Mönthalból származó Holzbau Buhlmann AG felelősei a Timly képességeit használják a fa építőelemek rögzítésére. Egy építési területet konténerobjektumként jelölnek ki, s például az építés során használt faléceket egyedileg rendelik hozzá. Ily módon a fogyasztás és a tartózkodási hely jogilag dokumentált. A Timly ügyfelei között számos, különféle méretű asztalosipari vállalkozás található, mint például a kölni asztalosközpont, a svájci Unterwasser Andreas Bischof cége és a zürichi „SchreinerKollektiv". Az érdeklődők számára a Timly lehetőséget kínál szoftverének ingyenes gyakorlati tesztelésére.


Forrás: Timly Software AG - www.timly.com


Tetszett a cikk?