Matemi és Atomy – Az egyetem is részt vett a Volt-fesztiválon


A Soproni Egyetem idén is részt vett a VOLT-fesztivál programjában. A tavaly debütált, az egyetem által fejlesztett kiterjesztett valóság applikáció bevonásával több ezer fiatalnak mutatták be a természettudományok szépségét.

Az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával életre hívott Matemi-program immár másodszor mutatkozott be a fesztiválközönségnek. Az egyetem által kifejlesztett kiterjesztett valóság applikációval támogatott játékban kisebbek és nagyobbak is kihívásra leltek, az előző év feladataihoz mérten azonban továbbfejlesztett feladatokkal találkozhattak a résztvevők.

A kiterjesztett valóság (augmented reality, röviden: AR) a szabad szemmel látható valóság olyan virtuális kibővítése, amikor a felhasználó valamely mobileszközön kamerája segítségével tájékozódik a valós világban úgy, hogy a készülék képernyőjén egy virtuális világ elemeit láthatja a valóság elemeire épülve. A program segítségével komolyabb problémák, tudományterületek is megismertethetők „játszva tanulással”.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.